2024. május 4. - Mónika, Flórián

Jász-Nagykun-Szolnok megye költségvetése

Több mint 17 milliárd forintos kiadással, 16,3 milliárd forintos bevétellel és 834 millió forint tervezett hiánnyal a fideszes többségű Jász-Nagykun-Szolnok megyei önkormányzat pénteki ülésén elfogadta az idei költségvetéséről szóló előterjesztést; a test
2008. február 22. péntek 15:38 - Hírextra
A közgyűlés februári soros ülése rendhagyó módon zajlott, miután a testület szocialista frakciójának vezetője bejelentette: a napokban elhunyt Bozsó Péter főjegyző emléke előtt tisztelegve ezúttal mellőzik a politikai vitákat és véleményüket csupán szavazataikkal fejezik ki. A költségvetési előterjesztést 23 igen 14 nem szavazattal fogadták el.

A 17,2 milliárd forintos kiadási oldalon a személyi juttatásokra 8,4 milliárd, a munkaadókat terhelő járulékokra 2,6 milliárd, míg a dologi kiadásokra 4,6 milliárd forint fordítanak. A megyei önkormányzat döntött arról is: a közszolgálati és államigazgatási feladatok teljesítésére 550 millió forint folyószámla-hitelt vesz fel 2009 február végi visszafizetési határidővel.

A közgyűlés beruházási feladatai megvalósítása érdekében 4 milliárd forint névértéken svájci frankban húszéves futamidőre és ötéves türelmi idővel kötvény kibocsátását is megszavazta. A munkával a benyújtott ajánlatok alapján a Raiffeisen Bank Zrt.-t választották ki.

Ezzel kapcsolatban Fejér Andor elnök az ülés után a sajtó érdeklődésére elmondta: a kötvény kibocsátásra azért volt szükség, hogy fejlesztések révén intézményeik szolgáltatási színvonala ne csökkenjen. Így ezt a pénzt kizárólag beruházásokra kívánják igénybe venni. Lesz eset, amikor pályázati önerőt biztosítanak, vagy az európai uniós pályázatokon az előfinanszírozást oldják meg belőle. Kizárólag saját erős fejlesztéseket is terveznek, így például figyelemmel az energiaárak egyre növekvő voltára, a szolnoki Hetényi kórház veszteséggel működő energetikai rendszerének korszerűsítését is célul tűzték ki.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását