2024. május 3. - Tímea, Irma

Fegyelmi eljárás a győri jegyző ellen

Fegyelmi eljárást kezdeményez a győri jegyző ellen a polgármester, mivel a hivatal nődolgozói két, aláírásukkal hitelesített levélben számoltak be a jegyző viselkedéséről, amely szerintük sérti emberi és női mivoltukat. Döntését Borkai Zsolt polgármester
2008. február 22. péntek 15:42 - Hírextra
A város első embere közölte: indítványát a jövő heti közgyűlés elé terjeszti. A jegyző munkáltatói jogkörét ugyanis nem a polgármester, hanem a közgyűlés gyakorolja.

A jegyző körüli gondokról az egyik győri internete honlap még február elején számolt be. A cikk állítása szerint egy múlt év végi nyilvános vacsorán a jegyző minősíthetetlenül viselkedett. Szóban zaklatta a hivatal nődolgozóit és hatalmát fitogtatta előttük.

A polgármester az ügy kipattanásakor összehívott rendkívüli sajtótájékoztatón kijelentette: aláírt feljegyzéssel nem találkozott, márpedig mendemondák és névtelen levelek alapján nem kezdeményez vizsgálatot.

Az aláírással ellátott levelek azóta kerültek hozzá - hangoztatta - ezek tartalma "alátámasztja a korábbi problémákat". A történtek kivizsgálása érdekében határozott a fegyelmi eljárás kezdeményezéséről - indokolta döntését.

Az üggyel kapcsolatban a polgármester kijelentette: az önkormányzatnál és intézményeiben mind a nő-férfi, mind a főnök-beosztott viszony alapvető viselkedési normáit egy úgynevezett viselkedési kódexben tervezik rögzíteni. Ennek kimunkálásához tanácsadóként felkérik az Egyenlő Bánásmód Hatóságot, a Közalkalmazottak Szakszervezetét, a Nők a Munka Világában Egyesületet, tovább a győri püspökséget, valamint Járóka Líviát, az Európai Parlament Nőjogi és Esélyegyenlőségi Bizottságának tagját.

A polgármester a sajtótájékoztatón kért bocsánatot a polgármesteri hivatal azon dolgozóitól, akik munkahelyükön zaklatásnak voltak kitéve.

Papp László jegyző a sajtótájékoztató után az újságírókkal közölte: nem kapott lehetőséget, hogy az ellene felhozott vádakat megismerje. A polgármester nem közölte vele a tényállást, a bizonyítékokat, nem biztosított számára iratbetekintést és nem adott neki alkalmat a védekezésre. A jegyző leszögezte: meg fogja keresni a helyet és a módot igazának bebizonyítására.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását