2024. április 29. - Péter

Gyurcsány és Sólyom összebeszéltek

A Nemzeti Tehetségsegítő Tanács 2008. február 22-én A MAGYAR TÁRSADALOM A TEHETSÉG SZOLGÁLATÁBAN címmel szakmai konferenciát rendez a Gábor Dénes Főiskolán (1115 Budapest, Etele út 68.), amely egy konferenciasorozat nyitórendezvénye.
2008. február 22. péntek 11:30 - Hírextra
A konferencia résztvevőit köszönti Sólyom László köztársasági elnök, Gyurcsány Ferenc miniszterelnök, Hiller István oktatási és kulturális miniszter valamint Demján Sándor, az Új Comenius program elindítója.

A rendezvényen a részvétel regisztrációhoz kötött.

Magyarország jövőjét, helyét Európában és a világban a kibontakozott tehetségek mennyisége fogja alapvetően meghatározni - mondta Sólyom László a Magyar Tehetséggondozás I. Országos Konferenciáján, pénteken a fővárosban.

A köztársasági elnök kiemelte: a tehetséggondozás nem függetleníthető attól a közegtől, ahol a tehetség terem, különösen nem az oktatásügy általános állapotától, az életpályákat illető esélyegyenlőtlenségtől, vagy akár a kistérségek leszakadásától, a kisiskolák ellehetetlenülésétől.

Ezek össznemzeti ügyek - fogalmazott az államfő, aki szerint a tehetségek a támogatással jobb társadalmat alkothatnak, a tehetségeket segítő hálózat pedig a teljes Kárpát-medencei magyarságot átfoghatja.

Az Új Magyarország Fejlesztési Terv egyik zászlóshajójaként elindul a Magyar Géniusz Program, hogy egyetlen tehetség se vesszen el - mondta Gyurcsány Ferenc kormányfő a Gábor Dénes Főiskolán tartott pénteki beszédében.

A miniszterelnök bejelentette, hogy erre a programra a következő 5-6 évben 48 milliárd forintot fordítanak majd.

A programon belül megalakul a nemzeti kiválóságok kollégiuma is.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását