2024. április 19. - Emma

Alena utazása Szarajevóban

A Szarajevó Filmfesztivál Ujj-Mészáros Károly "Alena utazása" című kisfilm-tervét is kiválasztotta megvalósításra a tavalyi Talent Campus résztvevőinek tervei közül, az alkotás elkészítésére 10 ezer eurót kapnak - közölte a rendező pénteken az MTI-vel.
2008. február 22. péntek 20:33 - Hírextra

Ujj-Mészáros Károly felidézte: a Szarajevó Filmfesztivál januárban írt ki pályázatot, amelyen olyan filmesek indulhattak, akik részt vettek tavaly augusztusban a mustra keretében tartott Talent Campus oktatáson. Az első alkalommal megrendezett kurzust olyan kezdő filmeseknek - rendezőknek, producereknek, színészeknek - szervezték, akik még nem készítettek nagyjátékfilmet.

A pályázaton rendező-színész-producer csoportként lehetett indulni Szarajevóról szóló filmtervvel - tette hozzá Ujj-Mészáros Károly, megjegyezve, hogy az elnyerhető összeg 5.000 és 12.000 euró között volt.

Mint elmondta, az "Alena utazása" című kisfilm-tervét februárban nyújtotta be Darvas Csanád és Havas Miklós producerekkel, valamint Boris Ler bosnyák színésszel közösen. A 15 perces alkotás egy fiatal lány búcsújáról szól, aki látszólag irigylésre méltó külföldi útra készül, valójában rákbetegsége kezelésére fekszik be egy helyi kórházba - ismertette a film történetét a rendező.
Ujj-Mészáros Károly tájékoztatása szerint a kisfilm megvalósítására 10 ezer eurót nyertek, de még a Magyar Mozgókép Közalapítványtól (MMK) is szeretnének támogatást kapni.

A film premierje a Szarajevói Filmfesztiválon lesz augusztusban.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását