2024. május 2. - Zsigmond

Vádirat a penicillintartalmú gyógyszer ügyében

Elkészült a vádirat az ellen a békéscsabai orvos ellen, akit a Gyulai Városi Ügyészség halált okozó, foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés elkövetésével gyanúsít - tájékoztatta a rendőrség csütörtökön az MTI-t.
2008. február 21. csütörtök 16:31 - Hírextra

A békéscsabai Réthy Pál Kórházban tavaly június 28-án jelent meg egy 43 éves békéscsabai asszony, akit egy szülészeti és nőgyógyászati vizsgálatot követően felvettek az osztályra. A sértett részére utóbb olyan penicillinszármazékot tartalmazó gyógyszer beadását rendelték el, amelyre a nő allergiás volt. Az intravénásan a szervezetébe juttatott gyógyszer a nő halálát okozta - közölte a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.

Kunos Gyula elmondta: a nyomozás során megállapították, hogy a nő tájékoztatta a felvételét intéző orvost arról, hogy penicillinérzékeny, aki ezt a tényt a beteg kórlapján fel is tüntette, ám a lázlapon már nem. A nőgyógyászati osztályon az ápolónő később kitöltötte az ápolási dokumentációt, de a gyógyszerérzékenységre vonatkozó részt üresen hagyta.

Az osztályon dolgozó orvos egy vizit során magas vérsüllyedést állapított meg, ezért az antibiotikumos kezelés mellett döntött. Az orvos a betegre vonatkozó kórlap tartalmát nem ismerte, így volt lehetséges, hogy penicillintartalmú gyógyszer beadásáról döntött.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását