2024. május 3. - Tímea, Irma

Az MKKSZ szerint Tarlós kijelentése igazságtalan

A Magyar Köztisztviselők és Közalkalmazottak Szakszervezete (MKKSZ) szerint igazságtalan Tarlós Istvánnak, a Fidesz népszavazási kampánya politikai vezetőjének kijelentése, miszerint szocialista vezetésű kerületekben, városokban manipulálhatják a választó
2008. február 21. csütörtök 16:27 - Hírextra

"Igazságtalan és méltánytalan" a közigazgatásban dolgozókkal szemben az a nyilatkozat-sorozat, amelyben Tarlós István, a nagyobbik ellenzéki párt kampányfőnöke lehetségesnek véli, hogy a szocialista vezetésű önkormányzatok szándékosan kihagyva az állampolgárok bizonyos számú körét, manipulálhatják a választásra jogosultak jegyzékét, és ily módon csökkenhetik a népszavazáson résztvevők számát - olvasható Árva Jánosnak, az MKKSZ elnökének levelében.

Mint írja, az MKKSZ elnökségének álláspontja szerint a kampányfőnöki prognózis esetében a népszavazási jegyzék összeállítására felhatalmazott önkormányzati köztisztviselők kötelességszegést és súlyos munkaköri vétséget követnének el.

A szakszervezet vezető testülete emlékeztet arra, "a rendszerváltás óta lezajlott országgyűlési-, önkormányzati képviselői választások, valamint népszavazások előkészítése és lebonyolítása a köztisztviselők törvényességet tiszteletben tartó áldozatos munkája, többletterheket vállaló magatartása alapján lehetett csak sikeres".

Az elnökség elvárja Tarlós Istvántól, hogy hasonlóan széles publicitást biztosítva ismerje el és juttassa kifejezésre véleményének tarthatatlanságát és nyilvánosan kövesse meg a feladataikat tisztességesen ellátó köztisztviselőket - írja az MKKSZ elnöke közleményében.

Tarlós István, a Fidesz népszavazási kampányának politikai vezetője szerdán egy televíziós interjúban arról "a nem kizárható, elméleti lehetőségről" beszélt, hogy a szocialista vezetésű kerületekben, városokban manipulálhatják a választói névjegyzékeket.

A fideszes kampányfőnök a köztelevízió Nap-kelte című műsorában jelentette ki: nem zárja ki annak lehetőségét, hogy "például szocialista vezetésű kerületekben és városokban véletlenül elrontják a névjegyzékeket". Szerinte elég, ha véletlenül csak 10-20 név marad ki, de kimaradhat akár 50 is. Ezek az emberek hiába akarnak, nem tudnak majd szavazni.

Arra hívta fel a figyelmet, hogy a decemberi "választási törvénymódosítás" következtében, aki most nem szerepel a névjegyzékben, és ez csak akkor derül ki, amikor elmegy szavazni, az nem voksolhat.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását