2024. április 20. - Tivadar

Szili és Jandrokovic

Koszovó függetlenségének kérdése és a nemrég lezajlott horvát parlamenti választások kerültek szóba többek közt Szili Katalin, az Országgyűlés elnöke és Gordan Jandrokovic, horvát külügy- és európai integrációs miniszter csütörtöki budapesti megbeszélésén
2008. február 21. csütörtök 22:17 - Hírextra
A házelnök a tárgyalást követően az MTI-nek elmondta: Gordan Jandrokovic tájékoztatta arról, hogy Horvátország készül Koszovó elismerésére, amelyet az Országgyűlés elnöke üdvözölt. Mint hozzátette, beszéltek arról, hogy Szerbiát továbbra is segíteni kell az uniós felkészülésben.
Szili Katalin kitért arra is, hogy a megbeszélésen szóba került: a két ország kölcsönösen támogatja egymást abban, hogy az ENSZ Biztonsági Tanácsának nem állandó tagjai legyenek.

Szili Katalin beszámolt arról is a horvát külügyminiszternek, hogy tervei szerint megerősítik a két ország parlamentje közötti stratégiai együttműködési megállapodást, amellyel a magyar Országgyűlés eddig is segítette Horvátország NATO-tagságát és uniós csatlakozását.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását