2024. március 29. - Auguszta

"Pénz beszél! Te is érted?"

A napokban mintegy negyedmillió középiskolás kapja meg a Magyar Nemzeti Bank (MNB) kiadványát, amely a 16-18 évesek számára legfontosabb pénzügyi ismereteket tartalmazza - közölte a bank az MTI-vel csütörtökön.
2008. február 21. csütörtök 16:13 - Hírextra

A középiskolásoknak szóló, a számukra legfontosabb pénzügyi-, gazdasági ismereteket tartalmazó kiadvány eljut az ország valamennyi 11. és 12. osztályos tanulójához, vagyis 243 ezer diákhoz - olvasható az MTI-hez eljuttatott közleményben.

A "Pénz beszél! Te is érted?" című kiadvány a mindennapi pénzügyek világába kalauzolja el a diákokat: számba veszi, és közérthető formában tájékoztatja a fiatalokat azokról a legfontosabb pénzügyi termékekről és szolgáltatásokról, amelyekkel 17-18 éves korban találkoznak, akár továbbtanulnak, akár munkát vállalnak.

A színes, diákok nyelvén, s előzetes véleményük kikérésével készített füzet olyan alapfogalmakat igyekszik tisztázni, mint például: mi a bankszámla, mit kell tudni a biztonságos bankkártya használatról, ki kaphat diákhitelt, milyen megtakarítási formák léteznek, s miért fontosak a nyugdíjpénztárak. Ebben az évben a kibővített és aktualizált tájékoztató kiadványt nemcsak a végzős középiskolások, hanem az egy évvel fiatalabbak (11. évfolyam) is megkapják, így még több idő és lehetőség marad a témával való ismerkedésre.

A kezdeményezés az ismeretterjesztés mellett az iskolák számára is segítséget jelenthet, hiszen a 2007-ben módosított Nemzeti alaptanterv kibővült a "gazdasági nevelés" című fejezettel, amely új feladatok elé állítja az oktatási intézményeket. A kiadványok mellett a jegybank, valamint az oktatási és kulturális tárca közös levelét is megkapják az érintett osztályfőnökök, melyben irányított kérdések segítik az egyes témakörök feldolgozását. Ezen felül a Magyar Nemzeti Bank április elején egy tanárszeminárium szervezésével kíván további segítséget biztosítani az iskoláknak, hogy további információk és háttérismeretek közvetítésével támogassa a pedagógusok munkáját a füzetben szereplő témák feldolgozása során.

Az MBN középtávú céljai között szerepel tananyagok és oktatási segédanyagok létrejöttének támogatása, pedagógusok képzésének és továbbképzésének segítése, ismeretterjesztő, oktató programok indítása és tájékoztató anyagok készítése. A bank a pénzügyi ismeretek oktatásának általánossá válásáig tervezi a kiadvány elkészítését és megküldését a középiskolás diákok számára.
A kiadvány az interneten is elérhető a http://www.mnb.hu címen a Kiadványok/Egyéb kiadványok menüpont alatt.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását