2024. május 3. - Tímea, Irma

Kósa "nem ránt kardot"

Kósa Lajos "nem ránt kardot", hogy megszerezze a miniszterelnöki széket - legalábbis ezt mondta Orbán Viktor pártelnöknek, amikor a Fidesz vezetője csütörtökön kampánykörútja újabb állomására, Debrecenbe érkezett.
2008. február 21. csütörtök 13:07 - Hírextra

A két politikus az újságírók előtt kedélyesen beszélgetett egymással, láthatóan nem árnyékolta be a viszonyukat a debreceni polgármesternek a HVG csütörtöki számában közzétett interjúja, amelyben arról is beszélt, hogy bizonyos feltételek mellett vállalná a miniszterelnöki posztot.

Tetszett az interjú - válaszolta Orbán Viktor az MTI tudósítójának érdeklődésére.

"Lajos mindig is szórakoztató interjúalany, jó olvasni a vele készült interjúkat" - tette hozzá. Orbán Viktor szerint a csütörtökön megjelent Kósa-interjúból is kiderül, hogy a Fidesz komoly értéket képvisel Magyarország számára, több tehetséges helyi és országos vezetője van.

A pártelnök hozzáfűzte: a Fidesz három kormány számára is alkalmas szakemberrel, vezetővel rendelkezik, beleértve a miniszterelnök-jelölteket is. Utóbbi posztra Orbán Viktor Varga Mihályt, Kósa Lajost, Pokorni Zoltánt és Navracsics Tibort nevezte meg esélyesként.

"Én még Orbán Viktor is megneveztem az interjúban, de azt kihúzták" - toldotta meg Kósa Lajos.
Debrecen polgármestere, a Fidesz alelnöke ugyanakkor nyilvánvalóvá tette, hogyha ebben a kérdésben nincs konszenzusos döntés, szó sincs arról, hogy bárki egyéni ambíciókat tápláljon.

"Nem rántasz kardot?" - fordult Orbán Viktor Kósa Lajoshoz, aki azonnal válaszolt: "egyáltalán nem!".
Orbán Viktor azzal zárta le az ügyet, hogy ez most nincs napirenden, az erőiket a népszavazásra koncentrálják.

A Fidesz elnöke csütörtökön előbb gazdasági fórumon vesz részt Debrecenben, majd délután egyetemi hallgatókkal találkozik.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását