2024. április 29. - Péter

Három férfi és egy nő kalandjai

A trükk című komédiát, az angol Ann Jellicoe darabját mutatja be a budapesti Karinthy Színház február 29-én, Naszlady Éva rendezésében - tájékoztatta Domokos Ildikó, a színház munkatársa az MTI-t.
2008. február 21. csütörtök 09:13 - Hírextra

A darab három negyvenes, jóképű férfi és egy "nem mondjuk meg, hány éves" nő fergeteges megismerkedéséről, kalandjairól szól egy kiadó albérletben. "A végén persze jól is elsülhet. Minden a trükkön múlik, amivel csinálják ezt az egészet..." - áll az ismertetőben.

Mint az összegzésben olvasható, a negyvenesekkel ugyanaz megtörténhet, ami a fiatalokkal. Úgy tűnhet, hogy még nem szúrtak el mindent, sőt, még tán újrakezdeni sem késő. Nem teljesen tiszta lapról, persze, legalábbis nem mindenben tiszta már az a lap. De ha az ember kíváncsi és szeret szeretni, ha van még benne lendület, egy kezdésre vagy egy újrakezdésre, akkor azt még negyven körül is megteheti. Legfeljebb az addigi élettapasztalatai nem a romantikus, mint inkább a humoros felhangokat hozzák majd elő egy esetleges szerelmi történetben.

Az angol Ann Jellicoe író, forgatókönyvíró darabját Nagy Magda fordította, a művet Magyarországon már játszotta a Pesti Színház, de a zalaegerszegi Hevesi Sándor színházban is bemutatták már.
A nő, Nancy szerepét eljátszotta huszonévesen Halász Judit és Eszenyi Enikő is, A csábítás trükkje című, Richard Lester által rendezett 1965-ös filmben pedig - szintén huszonévesen - Rita Tushingam.

A Karinthy Színházban Nancy szerepében Román Judit lép fel, Tolent Sághy Tamás, Colint Gazdag Tibor, Tomot Molnár Csaba játssza.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását