2024. május 20. - Bernát, Felícia

Több magyar Afganisztánban

A növekvő afganisztáni magyar jelenlétről is szó lesz a magyar újjáépítési csoport (PRT) munkájával foglalkozó kormánybizottság mai első ülésén. Tárgyalnak a NATO afganisztáni műveleteiről, áttekintik az afganisztáni fejlesztéseket és szó lesz arról, hogy
2008. február 20. szerda 08:19 - Hírextra
A kormánybizottságban több tárca képviselői vesznek részt: a Miniszterelnöki Hivatal mellett egyebek mellett a Külügyminisztérium és a Honvédelmi Minisztérium is.

A bagláni tartományi újjáépítési csoport vezetését 2006 óta látja el Magyarország. A magyar PRT épített utat, törpe vízierőműveket, emellett iskolákat és egészségügyi központokat fejleszt. A magyar minisztériumok finanszíroztak egészségügyi központ-építést, rendőrképzést és az afgán szarvasmarhák TBC-mentesítését is.

Tavalyhoz képest ötven százalékkal több magyar katona teljesít szolgálatot 2008-tól Afganisztánban. A magyar egyenruhások látják majd el a kabuli repülőtér irányítását, emellett különleges katonai műveletekben vesznek részt, valamint lesz magyar vezetésű összekötő-tanácsadó csoport is. Továbbra is magyarok vezetik majd a bagláni tartományi újjáépítési csoportot.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását