2024. április 29. - Péter

A Fidesz felszólította a kormányt

A Fidesz határozottan arra szólítja fel a kormányt, vonja vissza legutóbbi, 120 milliós forint értékű kommunikációs kampányát - mondta a párt országgyűlési képviselője szombaton, Budapesten.
2008. április 5. szombat 12:05 - Hírextra

Ágh Péter szerint az, hogy 120 milliárd forintot fordít a kormány a fogyasztóvédelem, a közlekedésbiztonság és az egészségügy területén elért eredmények megismertetésére, azt mutatja, nem a célok elősegítése érdekében költenek el ennyi pénzt.

Feltette azt a kérdést, hogy ha kommunikációra ilyen módon kell pénzt költeni, akkor miért vannak a minisztériumi sajtóosztályok, szóvivők, az egyes állami intézmények vezetői? Ágh Péter szerint e kör feladata lenne, hogy a programok eredményeiről tájékoztatást adjon.

Hangsúlyozta, hogy a Fidesz szerint ennek a pénznek az ország mai nehéz gazdasági helyzetében több területen is lenne helye. Konkrét példaként a szentesi mentő-helikopter leszállóhelyet említette. Mint mondta, ez utóbbi megépítéséhez 90 millió forint kellene, ám erre hosszú ideje nincs meg a fedezet.

Ágh Péter pártjának azt a véleményét fogalmazta meg, hogy a kormánynak ugyan nincs ideje az ország ügyeivel foglalkozni, ám ha tanulmányokról, kommunikációról, ha luxus beszerzésekről van szó, akkor van idő a döntésre. A politikus szerint a kormányoldal képviselői - bár az ország mély gazdasági és szociális válságban van - egymással foglalkoznak, "saját magukkal, saját posztjaikkal, saját slusszkulcsaikkal, minden olyan dologgal, ami a hatalomhoz kapcsolódik, amellyel egymásba tudnak esetleg rúgni, de nem azzal vannak elfoglalva, hogyan lehetne segíteni az ország helyzetén".



Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

saxo
2008. április 9. 19:59
Az általad leírtakkal mindenben egyet tudok érteni, kedves'főnök'. Némely dologban legfeljebb a hangsúlyt tenném máshová. Természetesen megértem, hogy egyesek számára fájdalmas, ha "leminősítik őket", kétségbe vonják magyarságukat. Hiszen, ez tökéletes képtelenség. Ugyan ki a túró van felkenve arra, hogy "magyarság" fogalmát, vagy a "magyarsághoz való tartozás" kritériumait meghatározza? Eldöntse, ki magyar, ki nem? Hiszen, ezt mindenki csakis maga döntheti el, és csakis maga élheti meg. Akár tetszik ez, más embereknek, akár nem. A világ, már csak így működik.

Buta, de izgága emberek mindig is voltak, vannak, lesznek. De, persze, ez nem menti őket, másrészt meg nem jelent gyógyírt a megsértettek számára. Az a tapasztalatom, hogy sokszor éppen azok fogalmazzák meg ezeket a másokat kirekesztő véleményeket, - egyébként, mindkét oldalon -, akik maguk nem biztosak abban, miről is beszélnek. Mondod, kedves 'főnök', a jelképrendszereket kisajátítják egyesek. Hozzáteszem, mindkét oldalon. Azért, gondolj bele, nem akkor lesz-e Magyarországon valamiféle nyugalom, ha mindkét oldal "elfelejti" a népbutító jelképrendszereit? Ha majd a magyar ember is egyszerűen csak "élheti" a maga országát? Mert, semmi többre nem vágyik a magyar ember (sem)....!

Persze, némi kiegészítést azért hozzáfűznék, a mi "nagy közös egyetértésünkhöz",kedves 'főnök'.Ha sérelmes a buta kirekesztés, hát a másik oldalon meg ugyolyan sérelmes az ostoba "szűrös-gatyázás" is. Ahogyan a joggal vissza lehet élni, (-még a Ptk. jogszabályi meghatározásai szerint is - ) vissza lehet élni bizonyos rendkívül fájdalmas történelmi, eseményeknek, tényeknek a mai magyar társadalomra való visszavetítésével is. Akár a zsidó, akár a cigány holocaust szörnyű eseményeiért nem tehető felelőssé a mai magyar társadalom. Semmi, de semmi köze nem volt ezekhez a szörnyűségekhez.

Az a baj, egy 'tomcat' nicknevű, elképesztően buta ember, (hó)napok óta "magyarkodik" Budapesten. Bohóckodhat az egész országgal. Fotóz, filmezget, röhögcsél, leszarja a függtelen magyar bíróságot, (az meg persze meg is érdemli...)

Az a baj, egy Kóka nevű, elképesztően buta ember, évek óta zsarolja a magyar társadalmat, egy elképesztően hataloméhes, Gyurcsány nevű emberrel egyetemben.


Van kérdésed, kedves főnök?
főnök
2008. április 8. 12:00
Kedves saxo,

a magyarsággal ebben az országban csak az a baj, hogy a fogalmat kissé devalválták páran és kisajátították maguknak, mondván más nem magyar. Természetesen ezt nem mondták ki nyíltan, mert az illetlenség, de olyannyira félreérthetetlenül utaltak rá, hogy vak bányalónak és süket harangozónak kell lennie annak, aki nem veszi észre.
Márpedig úgy kutya nehéz magyarnak lenni, ha az emberről azt állítják, hogy ő nem az. És még nehezebb a magyarságot megfogalmazni, ha bizonyos jelképrendszereit "kisajátítják" egyesek. Ilyenkor az ember elbizonytalanodik, hogy végülis hol is él?
A magyarság kifejezés tartalmi értékeit illetően nagy vitám nincs Veled, precíz a megfogalmazás. De meg kell értened, hogy egyesek számára fájdalmas, ha leminősítik őket és kétségbe vonják a magyarságukat. Ez igy nem korrekt.
Az átkos rendszer felemlegetése sem igazán szerencsés, bár vannak még emberek, akik annak a színvonalán kommunikálnak. Viszont kétségtelenül megdöbbenést kelt, amikor valakik 30-50 centi átmérőjű kokárdával menetelnek már március 3-ától egészen április végéig, mert attól magyarabbnak hiszik magukat. Az ilyen visszatetszést és elhatárolódást vált ki az emberből, különösen akkor, amikor kiderül, hogy fogalma sincs arról, miért hordja a kokárdát és kiknek az emlékére, de vadul "hazaárulózik", ha meglát egy "másvallásút" vagy másféleképpen gondolkodót.
Ahogy fogalmaztál a magyarság "azonosulás a nemzet hagyományaival, az ősök tiszteletével, elődeink küzdelmeinek megbecsülésével, a szülőföld szeretetével, és így tovább." Maradjunk is ennél a megközelítésnél és ne minősítsünk másokat, mennyire magyarok.
Amúgy a görög bevándorló annyira amerikai, amennyire hagyják görögnek lenni. Ha nem engednék, akkor a büdös életben nem lenne amerikai. Ilyesformán arrafelé normális, ha bulizik egy náció, akkor veszettül lobogtatják az amerikai zászlójuk mellett a "SAJÁTJUKAT" és tele torokból beszélnek görögül, olaszul, lengyelül, oroszul, jiddisül, arabul, etc., etc. Ettől még nem lettek görögök, olaszok, arabok..., és amerikaiak sem. Izgalmas identitászavarban telnek a mindennapjaik, mivel ők egyszerre élik meg mindkettőt.
Ahogy nálunk is egyszerre éli meg a szlovák, román, szerb, zsidó, cigány kisebbség a saját magyarságát. Ettől ők még ugyanannyira magyarok, mint az általad felemlegetett amerikai-görög bevándorló gyermeke amerikai. És baromira nehezen viselné, ha valakik lehazaárulóznák, magyartalannak bélyegeznék, csak mert "később érkezett" ebbe hazába - bár ez sem biztos -, ahogy az amerikai-görög bevándorló gyermeke is kikérné magának az arcátlan sértést.
És még valami: a haza nem a sajátunk. KÖZÖS érték, benne azokkal is, akik nem értenek velünk egyet bizonyos dolgokban. de ők is MAGYAROK.
Szifo
2008. április 8. 11:47
Egyetértek azzal, hogy a mindenkori kormányt ellenőriznie kell az ellenzéknek, azonban itt nem politikai önreklámozásról van szó.
Kár hogy a Fidesz-tagok a kormányzásuk idején nem voltak ilyen szigorúak önmagukhoz, csak néhány példa:
- aranyhalakat etettek, lakást béreltek 5-600 ezerért havonta, a szerény Orbán hatalmas gépkocsiparkot tartott fenn saját céljaira(még a gyerekét is kormányőr vitte az óvodába), milliárdokat tapsoltak el könnyedén, gátlások nélkül,
- nagy divatja volt a haverok, csókosok közpénzből történő támogatásának. (Kokó is megérdemelte azt a 25 milliós vissza nem térítendő támogatást, hiszen minden bizonnyal rászoruló szegény volt.)
- Orbán különféle szerződéseket bontott fel egyoldalúan, amelyekkel több milliárdos kárt okozott az országnak.
És akkor még a politikai és gazdasági károkozásait nem is említettem.
Soha többé Orbán Viktort!
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását