2024. május 9. - Gergely

Politikai vita a kopasz tyúkokat ábrázoló pólók miatt

A Fidesz gyulai szervezete tudomásul veszi a területi választási bizottság azon döntését, hogy a jövőben tartózkodniuk kell a politikai jellegű demonstrációtól a város képviselő-testületének ülésén - erről a párt térségi választókerületi elnöke tájékoztat
2008. február 20. szerda 13:07 - Hírextra

A területi választási bizottság korábban ugyanis azért marasztalta el a Fidesz helyi képviselőit, mert egy testületi ülésen olyan pólókban jelentek meg, amelyeken egy megkopasztott tyúkot ábrázoló grafika, valamint a párt logója mellett egy felirat volt látható, amellyel arra szólítottak fel: "3 igennel spórolhatsz, ne hagyd magad megkopasztani".

A fideszes akciót Tóth Sándor, az MSZP térségi elnöke nehezményezte, s ő fordult jogorvoslatért a területi választási bizottsághoz. A bizottság hétfői ülésén elmarasztalta a fideszes képviselőket, és jogsértő magatartásuk abbahagyására szólította fel őket azért, mert a választási eljárásról szóló törvény szerint nem lehet kampányolni az önkormányzati hivatalban.

Gajda Róbert, a párt térségi választókerületi elnöke a távirati irodának elmondta: azért vették fel a megkopasztott tyúkot ábrázoló pólót és buzdítottak három igenlő szavazatra a népszavazáson, mert vizuálisan is meg kívánták jeleníteni álláspontjukat.

Korábban ugyanis azt szerették volna, ha az egészségügy helyzetéről vita bontakozzék ki a januári közgyűlésen, ám javaslatukat a kormánypárti többség leszavazta.

Hozzátette: a választási bizottság döntését tudomásul veszik, különösen azért, mert annak nincs rájuk nézve hátrányos jogkövetkezménye, ám azzal nem értenek egyet. Szerinte ugyanis a képviselő-testület egy politikai grémium, képviselőik pedig a közgyűlésen politikai véleményüknek adtak hangot.

Az igaz, hogy olyan helyen nem lehet kampányolni, ahol hatósági szervezet is van az épületben, ám a közgyűlés termében és közelében akkor semmilyen hatóság nem működött - jelentette ki.
Gajda Róbert szerint azóta "komoly kereslet" mutatkozik a kopasz tyúkokat ábrázoló pólók iránt, ezért valószínűleg újabbakat is le kell majd gyártatniuk.


Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását