2024. március 29. - Auguszta

Magyar Gárda kontra In-Kal Security

Miközben a média egy része és a kormánypártok a törvényesen bejegyzett és fegyvertelen Magyar Gárdával riogatják az embereket, egy valóban felfegyverkezett és szintén fekete ruhás biztonsági szervezet zavartalanul kapja a zsírosabbnál zsírosabb állami meg
2008. február 20. szerda 08:05 - Hírextra
Az izraeli gyökerű In-Kal Security, amelyet sokan csak az MSZP "magánhadseregének" neveznek, 2002 óta legkevesebb 840 millió forintnyi közpénzt kapott. Azonban a Kormányszóvivői Iroda által lapunknak megküldött kifizetési listában csak azok a szerződések szerepelnek, amelyeket a fegyveres őrző-védő cég az egyes minisztériumokkal kötött, vagyis nincsenek benne azok a szintén több tíz milliósra becsült tételek, melyeket például a tűzijáték vagy nemzeti ünnepek szervezésével megbízott társaságok alvállalkozóiként, vagy az MSZP létesítményeinek őrzéséért tehetnek zsebre.

A szóvivői iroda által megküldött adatokból kiderül: egyedül az Egészségügyi Minisztérium Arany János utcai épületének védelme az adófizetőknek 2002 óta több mint százmillió forintjába került. Bár kérdéseink csak a 2002 óta eltelt időszakra vonatkoztak, a Kormányszóvivői Irodán magyarázkodásképpen hozzátették: 1998 óta az In-Kal védi az épületet.

Ugyanakkor jellemző, hogy amíg az Orbán-kormány időszakában az épület védelme csupán havi 366 ezer forintot emésztett föl, addig a Gyurcsány-érában ennél négyszer többet, havonta 1,379 millió forintot fordítanak ugyanerre a célra.
Forrás: MTI/OTS/Magyar Nemzet
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását