2024. március 29. - Auguszta

Jönnek a kínaiak?

Több mint 450 távol-keleti cég állított ki a düsseldorfi Igedo vásárközpont Global Fashion nevű hatalmas csarnokában, zömében kínai gyártók. Egyelőre még csak a bérmunka terén jók a kínaiak, de a jövő akár a saját márkáké is lehet - állítják egyes divatsz
2008. február 20. szerda 14:51 - Hírextra

A nemzetközi bérmunkázás szakvásáraként tartják számon a februári Global Fashiont.
A világ szinte minden jelentős nyugati márkája dolgoztat a távol-keleti országokban. Az Igedón kiállított termékek azt mutatták meg, mire képesek a kínaiak, valamint az indiai, vietnami és más országokból érkező termelők.

A nem is olyan távoli jövőben az sem elképzelhetetlen, hogy a kínaiak saját márkáikkal akarnak majd betörni az európai piacokra - ez a törekvés már ma is megfigyelhető. Egyelőre angol nevet adnak saját márkáiknak a könnyebb kiejthetőség és megjegyezhetőség végett, de ez csak a kezdet.

A csarnokban szinte minden standon ki voltak téve prospektusokba ragasztott kis szövetminták vagy éppen ruházati kellékeket tartalmazó tasakok, amelyek azt demonstrálták - a kiállított készárun kívül - hogy milyen tudású az adott kínai gyár, ha nem bérmunkát vállal, hanem esetleg saját maga szállítja az alapanyagot is a megrendeléshez.

Ugyanakkor számos, a standoknál kirakott ingyenes divatlap is a szakmai látogatók rendelkezésére állt; ezekben az európai divatot másoló, főleg a technikai tudást demonstráló kollekciók voltak láthatók átoperált szemű, "európaias kinézetű" manökenek bemutatásában.

A Global Fashion csarnokban több, a témába vágó sajtótájékoztatót és konferenciát tartottak. Az egyiken elhangzott egy érdekes, a távlati fejlődés egyik útját érzékeltető példa.

Hatvan évvel ezelőtt hihetetlennek tűnt, hogy Japán olyan világhírű divattervezőket adjon a világnak, akik haute couture kollekcióikat Párizsban mutassák be. Ma pedig Kenzo vagy Yamamoto neve ugyanolyan jól cseng, mint francia kollégáié. Mint ahogyan azt sem gondolták volna sokan az ötvenes években, hogy a japán kozmetikumok árban egyenrangúak legyenek a francia és amerikai arckrémekkel.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását