2024. május 8. - Mihály

Gyurcsány retteg a népszavazástól

Gyurcsány Ferenc retteg a népszavazástól és annak következményeitől - mondta Navracsics Tibor, a Fidesz frakcióvezetője, aki az MTI-nek nyilatkozva a miniszterelnökkel készült, szerdán megjelent lapinterjúra reagált.
2008. február 20. szerda 14:07 - Hírextra

A kormányfő Népszabadság-cikkben elképzelhetőnek tartotta, hogy a Fidesz megnyerheti a március 9-i népszavazást, de hozzátette: biztos abban, hogy a népszavazás politikai értelemben már megbukott, a Fidesz március 10-ét elvesztette.

"Lehet, hogy lesz több mint kétmillió igen szavazat. De a Fidesz csak március 9-ét nyerheti meg, 10-ét már elvesztette. Háziorvosoknak, kórházaknak, egyetemek vezetőinek kell majd a szemébe néznie" - fogalmazott Gyurcsány Ferenc.

Navracsics Tibor reagálásában hangsúlyozta: azért ez az "ostoba vádaskodás", mert Gyurcsány Ferenc retteg magától a népszavazástól, és annak következményeitől is, holott a referendum pontosan arra ad lehetőséget, hogy az emberek végre véleményt nyilvánítsanak - most már a valós információk birtokában - a kormány politikájának alapjairól.

A Fidesz frakcióvezetője közölte: a konvergenciaprogram tartalmazta, hogy az egészségügyből és az oktatásból is pénzkivonás történt, ezért ha a népszavazás döntése értelmében el kell törölni a vizitdíjat, a kórházi napidíjat és a tandíjat, akkor elsősorban a kormánynak kell elszámolni, hova tette azt a pénzt, amelyet a rendszerből kivontak, és amelynek következtében a mostani "összeomlás közeli" helyzet előállt.

Nekik kell ezt a pénzt visszatenni a rendszerbe, és ezt maga Gyurcsány Ferenc is pontosan tudja, retteg ettől a következménytől, és ezért vádaskodik ilyen indulatosan - mondta Navracsics Tibor. Hozzátette: a miniszterelnökkel ellentétben a Fidesz a háziorvosoknak, kórházak, egyetemek vezetőinek a szemébe fog nézni, és meg fogja nekik mondani, hogy Gyurcsány Ferencnél keressék a hiányzó pénzt.

Arra a felvetésre, hogy a miniszterelnök az interjúban emlékeztetett arra, a Fidesz 1998-ban a kormányprogramjában több biztosítót ígért az egészségügyben, Navracsics Tibor azt mondta, 1998 őszén az egyik első, többnapos kormányülés foglalkozott a több-biztosítós rendszerrel, és akkor az Orbán-kormány a szakértőket meghallgatva úgy döntött, elveti a modellt, mert negatív következményekkel járna a magyar társadalomra nézve.

Gyurcsány Ferenc tanulhatna ebben a tekintetben Orbán Viktortól, hiszen ha a jelenlegi miniszterelnök a szakmai területek véleményét meghallgatta volna, valószínűleg eltekintett volna a vizitdíj vagy a több-biztosítós rendszer bevezetésétől - jegyezte meg a fideszes politikus.
A kormányfő az interjúban arról is beszélt, hogy a jelenleginél legalább havi 30-50 ezer forinttal többet kell kapniuk azoknak a pedagógusoknak, akik a leszakadó gyerekekért vállalják a harcot, illetve a kormány tervei szerint a tulajdonosi programban "pár ezer forintért hozzá lehet majd jutni egy belátható időn belül százezer forintot érő részvényhez".

A Fidesz frakcióvezetője megjegyezte: ezek egyelőre bejelentések, "majd meglátjuk, mi lesz belőlük". Emlékeztetett arra, hogy Gyurcsány Ferenc 2005-ös, Új Magyarország, új politika című beszédében is több bejelentést tett, például "befejezte" a négyes metrót és "megépítette" az ötös metrót is, de ezekből sem lett semmi.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

Szifo
2008. február 21. 16:46
Hát, ha valaki retteg valakitől, az éppen Orbán Viktor, aki retteg Gyurcsánytól. Számára mindenki más legyőzhető ellenfél. Minden erejét, gátlástalanságát beveti annak érdekében, hogy Gyurcsány Ferencet eltávolítsa székéből, s majdan ne vele kelljen megmérkőznie.
Minden erről szól, nem pedig a nép érdekeiről. A vizitdíj, kórházi napidíj, tandíj egy felesleges és drága populista Fidesz-cirkusz, hiszen már a kérdés megfogalmazásakor tudták, hogy az "emberek" többsége - hozzáteszem tájékozatlan többsége - igennel fog válaszolni. Ehhez nem kell bátorság!
Ozmium
2008. február 21. 09:35
Rettegünk! Együtt rettegek mindenkivel, aki engem választott rettegö társnak.
Félelmetes, az ember, megáll és fél. Menni, tenni nem mer.
Még jó, hogy a Navracsics Főbíró uram megizente. Jön! Jön, és fát vág a hátunkon. Nesze neked vizitdíj, tandíj, s meg a többi.
Lesz itt olyan béke, hogy kő, kövön nem marad.
Ez az Elnök úr olyan nagy, de olyan nagy ember, hogy árnyékot vet az egész jobboldalra.
Ha akarja az egész baloldalra, sőt ha úgy dönt Ö magát is setétségbe tudja borítani.
Járja az országot és rémisztget.
Remélem a sengeni csatlakozásunk óta, csak tudja hogy hol a határ?
Na szóval ismét támad a csuti rém! Kezében kordonnal, római számokkal vagdalkozik és követeli, hogy kilencedikén mindenki hozzon magával egy székházat is.
Azért látom pár apródjának igen sz@ros a nyakkendője. Talán ők is rettegnek, igaz Navracsics úr.
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását