2024. május 9. - Gergely

Nívódíjas szakképzés

A keresletorientált szakképzés kialakítása érdekében végzett munkájuk elismeréseként "Nívódíjas szakképzésért" címeket adott át a Szociális és Munkaügyi Minisztérium Tükörtermében Dr. Székely Judit foglalkoztatási és képzési szakállamtitkár.
2008. február 19. kedd 17:18 - Hírextra
A nívódíjat a szakképzési hozzájárulásról és a képzés fejlesztéséről szóló törvény módosításakor vezette be az SZMM. Ez egy olyan – a szociális és munkaügyi miniszter által adományozható – cím, amely annak elismerésére szolgál, hogy a szakképző iskola, felsőoktatási intézmény az adott évben a munkaerő-piaci igényeknek megfelelő szakképzést folytatott, végzett diákjai nagy számban el tudtak helyezkedni vagy felsőbb szinten folytatták tanulmányaikat.

A díjjal pénzjutalom jár, aminek forrása a Munkaerő-piaci Alap képzési alaprészének decentralizált kerete. Az elnyert összegből – ami a régió decentralizált keretének legfeljebb 5 százaléka lehet – jutalmazhatók a tanulók, a szakmai oktatásban részt vevő pedagógusok és dolgozók, valamint továbbképzések, közös programok, tanulmányutak szervezhetők. A támogatás a szakmai képzés fejlesztésére és könyvtárfejlesztésre is felhasználható.

Az idén első alkalommal átadott díjakat az alábbi intézmények kapták:
II. Rákóczi Ferenc Mezőgazdasági, Közgazdasági, Informatikai Szakközépiskola és Kollégium, Kiskunhalas
ÁFEOSZ Kereskedelmi, Közgazdasági Szakközépiskola és Kollégium, Kecskemét
Eötvös Loránd Műszaki Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégium, Kaposvár
Gépipari, Közlekedési Szakközép- és Szakiskola, Szolnok
Lukács Sándor Mechatronikai és Gépészeti Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégium, Győr
Eszterházy Károly Főiskola, Eger

Az ünnepség keretében vehette át dr. Lamperth Mónika miniszter asszony elismerő oklevelét Fandel Richárd, a Petrik Lajos Két Tanítási Nyelvű Vegyipari, Környezetvédelmi és Informatikai Szakközépiskola volt diákja – ma az ELTE kémia szakos hallgatója – és tanára, Fogarasi József. Meghívást kapott a válogatóverseny hazai zsűrijének szervezője, az ELTE tanára, Dr. Riedel Miklós is.

Fandel Richárd a 2007-ben Zágrábban megrendezett Grand Prix Chimique nemzetközi diákolimpián ért el egyéni III. helyezést. A gyakorlatorientált, csak laboratóriumi feladatokat tartalmazó versenyt kilencedik alkalommal rendezték meg a vegyipari szakképzésben részt vevő európai diákok számára. A három fős magyar csapatot a budapesti Petrik Lajos Szakközépiskola (két fő) és a debreceni Erdey-Grúz Tibor Vegyipari és Környezetvédelmi Szakközépiskola (egy fő) diákjai alkották.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását