2024. április 25. - Márk

Perel a Meztelen Cowboy

Beperelte a Meztelen Cowboy, New York egyik "turistalátványossága" az édességipari Mars konszernt védjegye lenyúlásáért.
2008. február 19. kedd 08:11 - Hírextra

Robert Bruck, aki fehér cowboykalapban, fehér cowboycsizmában és alsógatyáját egy szál gitárral takarva penget nap mint nap a Times Square-en, megbízható idegenforgalmi látványossággá kűzdötte fel magát a Nagy Alma látogatóinak körében.

Kicsit morcos lett tehát, amikor a Mars édességipari vállalat marketingesei új hirdetésükben kreatívan átvették jól kiókumlált védjegyét, és saját M and M cukorkájukat öltöztették "Meztelen Cowboy" jelmezbe. A gatyóban, csizmában és kalapban gitározó animált édességről szóló reklámmal pedig éppen a Time Square-en található boltjukban lepték meg a vásárlókat - írta a The New York Post.

A mi cowboyunk se volt rest, a bíróságra nyargalt egyenest - jogi képviselői tanácsára -, és benyújtotta panaszát, no meg a több mint egymilliárd forintnyi összegnek megfelelő kártérítési igényét.

A Meztelen Cowboy-imázs 37 éves büszke védelmezője így érvelt: "Mindenem, amim van, a gatyóm. Marketing szempontból ez a legremekebb dolog, amit valaha kitaláltak. Ellenállhatatlan."
A Mars egyelőre nem kommentálta a történteket, csupán csöndben visszavonulót fújt: a új cukorimázs eltűnt két hirdetőtábláról.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását