2024. április 28. - Valéria

A vak sztárénekes vezetési rekordja

Megdöntötte a vakon vezetés világrekordját pénteken Metin Sentürk török popénekes, aki ahhoz hasonlította a próbatételt, mintha a halállal táncolt volna.
2010. április 3. szombat 08:52 - HírExtra
A Törökországban nemcsak énekesként, de televíziós műsorvezetőként is közismert vak Sentürk egy Ferrari F430-assal állította fel az új gyorsasági csúcsot a délkelet-törökországi Sanliurfa repülőterén.

Sírva fakadt, amikor a Guinness-világrekordok brit hitelesítőitől megtudta, hogy átlagos 292,89 kilométer/órás sebessége átadta a múltnak az előző "bajnok", egy brit bankigazgató 284 kilométer/órás rekordját. Az énekes időnként a 315 kilométer/órás sebességet is elérhette, de ezt egy műszaki zavar miatt nem rögzítették.

"Nem hiszem, hogy volnának szavak, amelyekkel le tudnám írni, amit érzek. Igazán boldog vagyok. Nagyon kemény volt, mintha a halállal táncoltam volna" - mondta a hároméves kora óta nem látó Sentürk, akit a csúcsdöntési kísérlet alatt egy volt autóversenyző, Volkan Isik irányított rádión keresztül egy másik járműből.

A 44 éves török énekes sorstársainak és hazájának ajánlotta rekordját. Sajtóértekezletén arra biztatott minden fogyatékkal élő embert, hogy ne zárkózzanak be otthonukba, menjenek ki az utcára és küzdjenek le minden akadályt.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását