2024. május 2. - Zsigmond

Nosztalgiahónapot tart a leghíresebb magyar cukrászda

Nosztalgiahónapot tart a leghíresebb magyar cukrászda, a Gerbeaud abból az alkalomból, hogy idén ünnepli fennállásának 150. évfordulóját.
2008. február 19. kedd 15:18 - Hírextra
Pintér Katalin, a házat üzemeltető vállalkozás igazgatója egy keddi tájékoztatón elmondta, hogy a Gerbeaud már régen átlépte az országhatárokat, hiszen 14 országba exportálják termékeiket: például csokoládét Svájcba és francia almatortát (mélyhűtve) - Franciaországba.

Most pedig egy egész cukrászdát "exportálnak", ugyanis szándékaik szerint még az idén megnyílik a második Gerbeaud, méghozzá Tokióban, és annak is a leghíresebb bevásárlóutcáján, a Ginzán.
Japán üzletemberek keresték meg annak idején a patinás cukrászdát. A több évig tartó tárgyalások után most már a beüzemelés részletein dolgoznak. Az első félévben a mostani, a Vörösmarty téri üzlet vezetője, Böléné Vlasics Gyöngyi lesz az ottani cukrászda vezetője.
A Gerbeaud-ban napi 1500 vendég fordul meg, a turistaszezonban 70 százalékuk külföldi. A legkedveltebb sütemény a dobostorta, ezt keresik, ez ugyanis szinte mindegyik útikönyvben szerepel - tudta meg az MTI munkatársa Pintér Katalintól.

A 150. évfordulót nosztalgiahónappal ünnepli a ház: herendi porcelánnal terítenek, csokoládéitalt, tejeskávét, málnaszörpöt, bodzaszörpöt, szódavizet kínálnak, valamint régi jól bevált süteményeket és hajdan népszerű szendvicsféléket - igaz, a mai árakon.

A felszolgálónők a húszas-harmincas évek fehércsipkés kötényes formaruhájában hozzák majd az asztalhoz a gőzölgő csokoládét.

A tájékoztatón megjelent Magyarország svájci nagykövete, Marc-André Salamin is - a ház névadója ugyanis, Gerbeaud Emil Svájcban született. Párizsban ismerte meg később Kugler Henriket, a cukrászda alapítóját.

Két év múlva már a cukrászda tulajdonosa, névadója, majd felvirágoztatója lett, nevéhez fűződik a macskanyelv és a konyakosmeggy magyarországi meghonosítása.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását