2024. április 26. - Ervin

Egri János amerikai elismerése

Egri János nagybőgős 2. helyezést ért el a Billboard nemzetközi dalszerző versenyén. Az amerikai Billboard World Song Contest (Nemzetközi dalszerző verseny) díjazottjai között jazzkategóriában Egri "Little Johnny" című dalával érte el a második helyezést
2008. február 19. kedd 11:07 - Hírextra

A muzsikus egy másik dallal szintén döntőbe jutott a versenyen. Itt a döntés csak március elejére születik meg, szavazni február végéig még lehet.

Egri János a közeli hetekben több koncerten is közreműködik a Columbus Jazzhajón. Március 12-én a Trio Midnight tagjaként (Oláh Kálmán zongoristával és Balázs Elemér dobossal) lép fel. Március 22-én az Egri János Groupban Csepregi Gyula (szaxofon), Birta Miklós (gitár), Müller György (ütőhangszerek) és Balogh László (dob) lesznek a zenésztársai. A Szakcsi-Egri-Jellinek Trióban március 27-én Szakcsi Lakatos Bélával (zongora) és Jellinek Emillel (Emilio) (dob) láthatják és hallhatják a nagybőgőt.

Egri János tizenhét éves kora óta aktív színpadi muzsikus és jelenleg az egyik legkeresettebb jazzbőgős Magyarországon. Szinte minden neves magyar jazzmuzsikussal játszott már, például Babos Gyulával, Snétberger Ferenccel, Tony Lakatossal vagy Dresch Mihállyal. Megalakulása (1990) óta állandó tagja a Trio Midnightnak és gyakori résztvevője Oláh Kálmán más formációinak is.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását