2024. április 19. - Emma

A tudomány és az üzlet

Az akadémiai kutatóintézetekben született eredmények piaci hasznosítása érdekében kötött együttműködési keretmegállapodást a Magyar Tudományos Akadémia és az Innostart Nemzeti Üzleti és Innovációs Központ Alapítvány.
2008. február 19. kedd 14:00 - Hírextra
"Az a szándékunk, hogy a projektek értékelésében, befektetők keresésében, tőkebevonásban, piacra lépésben megszerzett tapasztalatainkat felajánljuk az MTA kutatói által elért eredmények gyakorlati hasznosítására is" - közölte Pongorné Csákvári Mariann, az Innostart igazgatója az MTI-vel a hétfői aláírás kapcsán.

Pakucs János, az alapítvány kuratóriumának elnöke elmondta, hogy az Üzleti Angyal Klub keretein belül a tőkeközvetítés már hét éve zajlik az innovatív projektek kidolgozói és a befektetni kívánó magántőkések között. A két intézmény mostani megállapodása három évre szól, ezen belül éves munkaterveket készítenek majd a konkrét projektekről.

Szegő Károly, az MTA Kutatásfejlesztési és Innovációs főosztályvezetője szerint az Akadémia 39 intézete és az egyetemi kutatócsoportokat is magában foglaló kutatóhálózata sikeresen alkalmazkodott a megváltozott körülményekhez. Egyre több a kutatási kooperáció, az alkalmazott kutatás és a fejlesztés, az eredmények hasznosítására több innovatív (spin-off) kisvállalat alakult.
Az MTA elkészített egy kiadványt is intézeteinek alkalmazáshoz közel álló kutatásairól, hogy felkeltse a gazdasági szereplők érdeklődését.

Az Innostart a magyar innováció-támogatás egyik legrégibb szervezete, tagja a mintegy 160 hasonló intézményt összefogó Európai Üzleti Hálózatnak, valamint az Európai Unió új kisvállalkozás-fejlesztő hálózatának (European Enterprise Network). 
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Tudomány témában
Ön szerint mi okozta a koronavírust?
Egyszerű véletlen
Az állatok és emberek közt megnövekedett találkozásszám
Kína terjesztette gazdasági előnyökért
Trump áll mögötte
Nem tudom, de nem lehet véletlen
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását