2024. április 29. - Péter

A bíró dönt McCartney válóperében

Egyezség nélkül ért véget hétfőn a londoni felsőbíróságon Sir Paul McCartney és felesége, Heather Mills válópere, így az eljáró bíró maga dönt a vagyonmegosztásról és a házaspár közös gyermekének, a négyéves Beatrice-nak az elhelyezéséről.
2008. február 19. kedd 07:23 - Hírextra
Sir Paul és a nála negyedszázaddal fiatalabb Heather válópere múlt hétfőn kezdődött. Az eredetileg ötnaposra tervezett eljárás a múlt hét végéig nem hozott eredményt, ezért hétfőn újabb tárgyalási napot tartottak, ám az ex-Beatle egyik ügyvédje bejelentette: a póttárgyaláson sem született megegyezés a felek között, ezért a bíró magához vonta a döntés jogát.

Ez azt is jelenti, hogy a válás végleges jogi rendezése hosszú hetekig eltarthat, és azután is csak akkor emelkedik jogerőre, ha a bírói végzést mindkét peres fél elfogadja.

Hivatalosan nem lehet tudni, hogy Heather pontosan mennyit követel férje 825 millió fontra (csaknem 300 milliárd forintra) becsült vagyonából; a forgalomban lévő találgatásokban 70-től 100 millió fontig terjedő összegek szerepelnek.

A hétvégi brit sajtóban olyan értesülés is megjelent, hogy Sir Paul és Heather egyezségre jutott egy 65 millió fontos csomagról, amelyben készpénzjuttatás, gyermektartás és különböző költségtérítések szerepelnének. A hétfői bejelentés azonban mindezt cáfolni látszik.

A brit törvények alapján a válóperek zárt ajtók mögött folynak, így ha McCartney és felesége nem fordul fellebbviteli fórumhoz - a másodfokú eljárások már nyilvánosak -, jó eséllyel soha nem derül ki egyértelműen, hogy Heather végül mekkora összeggel távozik a 2002-ben kötött, 47 hónap után zajos botrányok közepette összeomlott házasságból.

Egyöntetű londoni jogászi várakozások szerint azonban mindenképpen ez lesz a brit jogtörténet eddigi legdrágább válása.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását