2024. május 7. - Gizella

Sportbalesete után Guinness-rekord

Sportbalesete után két évvel kézállásban, egyetlen perc alatt bemutatott negyvenhárom karhajlítással valószínűleg új Guinness-rekordot állított fel a Zala megyei Czimbalek Tamás.
2008. február 18. hétfő 22:29 - Hírextra

2004-ben az orosz Nurad Gadabarcsev harminchét kézállásban végzett karhajlítással került be a Guinness-Rekordok könyvébe, majd 2005-ben néggyel több karhajlítással megdöntötte saját rekordját. Idén Czimbalek Tamás - amennyiben a Guinness World Records londoni központjában elfogadják a teljesítményét - 43 karhajlítással új világrekordot állított fel.

A 34 éves vállalkozó az előzményekről elmondta, hogy két évvel ezelőtt egy harcművészeti tornaedzésen történt balesete után térdműtéten esett át. Fél év kihagyás után kezdett el ismét, önállóan összeállított edzésprogram szerint tréningezni, majd fokozatosan egyre nehezebb gyakorlatokat végzett. A napi kétórás edzéseken megerősödött és jelentkezett a Guinness-rekord megdöntésére. Eredetileg ugyanazon a napon két rekordkísérletet - fekvőtámasz és karhajlítás - szeretett volna bemutatni, de a Guinness-rekordok londoni központjában csak a kézenállásban végzett karhajlításra fogadták el a jelentkezését.

A rekordkísérletre január végén, a türjei sportcsarnokban került sor. Az eseményt rögzítő dokumentumokat, mint például a közjegyző által hitelesített jegyzőkönyvet, fotókat, videofelvételeket és az időmérő eszközt már elküldték Londonba, a rekordot értékelő bizottságnak.

Évente harmincezer, hetente ezernél is több rekordbejelentés érkezik a központba, így kedvező elbírálás esetén is csak néhány hét múlva kaphatja kézhez a hitelesítésről szóló diplomát Czimbalek Tamás, aki mint elmondta továbbra is rendszeresen edz. Jövőre fekvőtámasz kategóriában szeretne világrekorder lenni, aminek eléréséhez - a jelenlegi eredmények szerint - egy perc alatt 139 fekvőtámaszt kell majd bemutatnia.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását