2024. május 17. - Paszkál

Kétmilliárdból gazdálkodnak

Erzsébetváros másfél-két milliárd forintot fordít önként vállalt feladataira az idén, ezek között oktatási és szociális támogatásokra - közölte a kerület vezetője az MTI-vel azt követően, hogy a képviselő-testület hétfőn elfogadta a mintegy 13,5 milliárd
2008. február 18. hétfő 15:19 - Hírextra

Hunvald György (MSZP-SZDSZ) elmondta, a jogosítvány megszerzése továbbra is ingyenes lesz valamennyi, VII. kerületi diák számára, ahogy az európai számítógép-kezelői tanfolyam, az úszásoktatás és a nyári táborokban való részvétel is.

Szociális területen is megmarad valamennyi helyi kedvezmény, ezek között például a gyógyszer-, a fűtési vagy a rezsitámogatás. Idén is részt lehet venni az úgynevezett adósságkezelési programban, amely azoknak nyújt segítséget, akiknek fizetési hátralékuk van, és saját erejükből nem tudnák rendezni közüzemi tartozásaikat.

Az elkövetkező évek legnagyobb fejlesztései között említette a Thököly úti sportközpont megépítését 2010-ig, amire négymilliárd forintot különítettek el az elkövetkező három évre. A multifunkcionális intézményben számtalan sportpályát, valamint egy uszodát is építenek a tervek szerint.

A polgármester közölte azt is, folytatódik a kerületi iskolarekonstrukciós program; idén a Kertész utcai oktatási intézmény újul meg 800 millió-egymilliárd forint közötti összegből.

Közbiztonsági célokra idén 400 millió forintot fordít a kerület; ebből a keretből működtetik például a térfigyelő rendszert, melynek köszönhetően Erzsébetváros Budapest legbiztonságosabb kerületévé vált az elmúlt évek alatt.

A kerületi büdzsét a képviselő-testület rekord idő alatt, mindössze 20 perces vita után fogadta el.


Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását