2024. május 2. - Zsigmond

Halnak álcázták a cigit

Élelmiszereknek álcázva próbáltak meg füstölnivalót átcsempészni a határon a hét végén Ártándon és Záhonyban.
2008. február 18. hétfő 18:33 - Hírextra

Mező Gábor alezredes, a vám- és pénzügyőrség regionális parancsnoka hétfőn a távirati irodának elmondta, hogy Ártándon egy moldáv kisbuszban találtak a pénzügyőrök élelmiszernek álcázott cigarettát. Az Olaszországba tartó buszban tucatnyi három kilogrammos kiszerelésű és ténylegesen ekkora súlyú originált, címkével ellátott halkonzervet találtak a vámhivatal munkatársai, aminek a behozatala önmagában nem jogsértő.

A konzervek kipakolásakor azonban annak tulajdonosa rendkívül zavartan viselkedett, ezért a pénzügyőrök úgy döntöttek, hogy az egyik halkonzervet felbontják.

A konzervekben fóliával becsomagolt téglatest- és henger alakú csomagok úszkáltak. Kiderült, hogy a tégla alakú csomagok valójában cigarettás dobozok, a henger alakúak pedig vasszegek voltak. A szegekre a három kilogrammos súly pontos kiegyenlítésére volt szükség, amely egyébként grammra sikerült minden doboz esetében.

A konzervekben elrejtett közel félezer doboz cigarettát a pénzügyőrök lefoglalták és több mint 200 ezer forint jövedéki bírságot szabtak ki.

Mező Gábor beszámolt egy záhonyi esetről is, amikor ukrán mikrobusz jelentkezett belépésre olaszországi úti céllal. A vámhivatal munkatársai tételesen átvizsgálták a járművet és a benne lévő csomagokat. A csomagtérben egy műanyag hordóban savanyú káposztát is hoztak az utasok, de miután az ukrán határon még az is gyanús, ami egyébként nem az, ezért a pénzügyőrök kinyitották a hordót.

Kiderült, hogy a káposztában több karton nejlontasakba csomagolt cigarettát úsztatott a tulajdonosa. A füstölnivaló kipakolása után kiderült, hogy a csomagolás nem sikerült tökéletesen, a káposztalé ugyanis eláztatta a dohányt.

A pénzügyőrök a megtalált cigarettát lefoglalták, a tulajdonosa pedig csaknem 100 ezer forint jövedéki bírságot kapott.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását