2024. május 3. - Tímea, Irma

Folytatódott Budaházy pere

Rendőrök tanúként való meghallgatásával folytatódott az Erzsébet híd 2002-es lezárása miatt közérdekű üzem működésének megzavarásával vádolt Budaházy György és társainak pere hétfőn a Pesti Központi Kerületi Bíróságon, és az eredeti tervekkel szemben nem
2008. február 18. hétfő 15:44 - Hírextra

A bíróság hat rendőrt hallgatott meg, közülük többen elmondták, hogy az Erzsébet hídra való megérkezésük után egy ideig vártak - mint egyikük mondta -, utasításra "nem csináltak semmit".
Az egyik tanú közölte: sok civil a szállítóautók és az elszállítandó személygépkocsik között elhelyezkedve akadályozta az intézkedést. Ezután kapták a parancsot, hogy várjanak. Ha hamarabb intézkedtek volna, nem lett volna akkora fennakadás - mondta a rendőr, aki szerint úgy tűnt, mintha megvárták volna, hogy több ember gyűlhessen össze a hídon.

A BRFK akkori, személygépkocsik elszállításával is foglalkozó alosztályának vezető helyettese kérdésre válaszolva elmondta: ha a helyszínen lévő parancsnok utasítást adott volna az intézkedést akadályozó civil személyek - akár testi kényszerrel való - eltávolítására, akkor a személygépkocsikat el tudtál volna vinni.

Az egyik rendőrjárőr szerint a parancsnokok hibájából gyűlt össze a tömeg a hídon, mert nem kezdték meg azonnal az autók elszállítását.

A hétfői tárgyaláson utolsóként meghallgatott rendőr úgy emlékezett, hogy körülbelül két órát kellett várniuk, mire elszállíthatták a személygépkocsikat.

A tanúk beszámoltak arról is, hogy a központtal nem volt kapcsolatuk, mert "zavarták" a rádiójukat.
Az ügyész és a védők további bizonyítási indítvánnyal éltek.

A tárgyalást elnapolták, és május 6-án tanúk és szakértő meghallgatásával folytatódik. Az eljáró bíró terve szerint május 7-én hoz ítéletet.

A vádirat szerint Budaházy György és öt társa 2002. július 4-én reggel gépkocsijával lezárta a forgalmat a budapesti Erzsébet hídon, ahol rövid időn belül tömeg gyűlt össze, amelyet a rendőrségnek kellett feloszlatni. A közlekedés csak délben állt helyre.

A vádlottak magatartásukkal a fővárosi tömegközlekedésben jelentős zavart okoztak, a forgalomkorlátozás 244 ezer embert érintett, fél- és egymillió forint közötti kárt okozva a BKV-nak.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását