2024. május 2. - Zsigmond

Négy magyar kardos a 16 között

Négy magyar vívó is bekerült a legjobb 16 közé a moszkvai férfi illetve női kard Világkupa-versenyen: Lontay Balázs kilencedik, Decsi tamás 12., Szilágyi Áron 14. lett, Nagy Orsolya pedig tizedikként zárt.
2008. február 17. vasárnap 20:21 - Hírextra
A tavaly világbajnok férficsapat negyedik tagja, Nemcsik Zsolt - aki a múlt héten megnyerte a budapesti Gerevich-Kovács-Kárpáti Grand Prix-t - ezúttal nem indult, a fájós térdét kezelteti.

A nemzetközi szövetség honlapjának tanúsága szerint a verseny az oroszok sikerét hozta, győzött az egyéniben ötszörös világbajnok Sztanyiszlav Pozdnyakov, második lett Nyikolaj Kovaljov, a dobogó harmadik fokára pedig Pavel Bikov és Alekszej Jakimenko állhatott fel.

Lontay a francia Bolade Apithytől (12-15), Decsi a fehérorosz Dmitrij Lapkesztől (7-15), Szilágyi pedig Jakimenkótól (3-15) kapott ki a negyeddöntőbe kerülésért vívott asszóban.

Lengyel Balázs - aki az 52. helyen zárt a 87 fős mezőnyben - Bikovval szemben maradt alul szoros küzdelemben (14-15) a főtábla első fordulójában.

A nőknél ugyancsak orosz diadal született Jekatyerina Gyacsenko jóvoltából. A dél-koreai Kim Keum Hva lett a második, az orosz Szofija Velikaja és az ukrán Olga Harlan pedig a harmadik. Nagy Orsolya Gyacsenkótól kapott ki (11-15) a 16 között.

Sznopek Gabriella a 24 helyen végzett a 62 vívót felvonultató mezőnyben.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását