2024. április 19. - Emma

Doppingbotrány: vércentrifugát találtak a fővárosban

Budapesten találták meg azt a vércentrifugát, amelyet feltehetően az osztrák doppingbotrányban használtak.
2009. április 6. hétfő 15:31 - HírExtra
A rendőrség egyik szóvivője Bécsben megerősítette, hogy a magyar főváros egy magánlakásában bukkantak rá az eszközre, amelyet valószínűleg a doppingolás miatt eltiltott Bernhard Kohl kerékpáros és letartóztatott menedzsere, Stefan Matschiner vett igénybe.

A tavalyi Tour de France-on harmadik Kohl a múlt héten beismerte, hogy vérdoppingot is alkalmazott, amihez menedzsere segítette hozzá őt, s a triatlonos Lisa Hütthalert. A legjobbnak tartott osztrák kerekes azt is elmondta, hogy két másik sportolóval vásárolták meg a vércentrifugát, amelynek hasznosításával háromszor esett át a bécsi Humanplasma intézetben vérdoppingon. A rendőrség nem erősítette meg, hogy a most Budapesten megtalált vércentrifuga ugyanaz az eszköz, amelyről Kohl beszélt.

A Humanplasma visszautasította a vádakat, de az ügyészség nyomoz a cég ellen. A bécsi Kurier szerint egy tucat sportoló volt a cég állandó ügyfele, s egy "kezelés" 2000 euróba került.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását