2024. április 19. - Emma

Kóka János közleménye

"Az SZDSZ-ben erős a gyanú, hogy a tavalyi elnökválasztáson és tisztújításon szabálytalanságok történtek. Nem tudom pontosan, hogy mi történt. Az SZDSZ vezetősége sem tudja. Az elnökválasztáson résztvevő küldöttek sem tudhatják pontosan, hogy mi történt,
2008. február 16. szombat 16:02 - Hírextra
Jelenleg annyi látszik, hogy Borsod-Abaúj-Zemplén megye egyes küldöttei nem szabályosan vettek részt a választáson, és nem szabályos keretek között szavaztak.

Bár az SZDSZ belső közvéleménye úgy tudja, hogy Borsod-Abaúj-Zemplén megye küldöttei Fodor Gábort támogatták, de ezt senki sem tudhatja biztosan. Nem tudhatjuk, hiszen a titkos szavazás lényege az, hogy titkos. Nem tudhatjuk, hogy szavazófülkében ki, hogyan szavazott. A baj az, hogy azt sem tudjuk pontosan, hogy Borsod-Abaúj-Zemplén megye küldöttei közül ténylegesen kik vettek részt a szavazáson és kik nem. A megyei küldöttek kiválasztása, regisztrálása megyei szintű felelősség, a párt vezetői már csak ezért sem ismerhetnek részleteket az ügyről. Ezért azonnali vizsgálatot kezdeményeztem, és ezt az ÜT egyhangúlag jóváhagyta.

A vizsgálat lefolytatását a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei elnökünkre, Vásárosnamény polgármesterére, Jüttner Csabára bíztam. Jüttner Csaba az SZDSZ tekintélyes és sikeres vezetője. Tőle alapos vizsgálatot várok. A vizsgálattal a lehető leghamarabb, de legkésőbb 30 napon belül végeznie kell. Bármi is legyen a vizsgálat eredménye, azt az SZDSZ Ügyvivő Testület és Országos Tanács elé fogja terjeszteni, mindenkit biztosítok arról, hogy az ügy nem marad következmények nélkül.
Az SZDSZ zéró toleranciát alkalmaz saját magával szemben, de elvárja, hogy más szereplők is így járjanak el az állampolgárok és az SZDSZ küldöttek adataival kapcsolatban.

Fodor Gábort, a Borsod-Abaúj-Zemplén megyéért felelős ügyvivőt is arra kérem, hogy vegyen részt az ügy tisztázásban.

Az SZDSZ vezetősége teljes egészében támogat, de a jelenlegi helyzetben ez nekem kevés. Ha a vizsgálat után az SZDSZ vezetőiben a legkisebb kétség is felmerül, hogy jogszerűen lettem-e a párt elnöke, akkor azonnal dönteni kell. Decemberben könnyű volt lemondanom a gazdasági tárca vezetéséről, mert ez volt az SZDSZ érdeke. Most is a párt érdekei szerint fogok eljárni. Nekem a legfontosabb a párt becsülete és a saját tisztességem. Ezért ha bármilyen kétség felmerül, kész vagyok újra ringbe szállni, és újra megmérettetni magam.
Erről a kérdésről, a vizsgálat lezárásáig nincs több mondanivalóm, mindent elmondtam, amit tudhatunk. Ezért az ilyen irányú kérdésekre nem kívánok válaszolni.


Budapest, 2008. február 16.

Kiadó: Szabad Demokraták Szövetsége
Forrás: MTI-OS
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását