2024. május 15. - Zsófia, Szonja

Kamarakoncert a Nádor-teremben

Három fiatal magyar muzsikus, Mali Emese zongorista, Rohmann Ditta cselló- és Horváth Marcell klarinétművész ad kamarakoncertet a városligeti Nádor-teremben vasárnap - közölte Sziklai István, a program házigazdája az MTI-vel.
2008. február 16. szombat 10:40 - Hírextra
A műsor romantikus alkotással kezdődik: Brahms a-moll trióját adja elő a három fiatal művész. Az est programjában szerepel Liszt Ferenc Elégiája és Gyászgondola című műve Rohmann Ditta és Mali Emese előadásában. A Gyászgondolát Liszt Ferenc a veje, Richard Wagner emlékére írta, akit 1883-ban Velencében, a gondolák és lagúnák városában ért a halál.

Szünet után Bartók Bagatelljei csendülnek föl, majd Weiner Leó Balladája és Peregi verbunkja szólal meg, a programot Dvorák-kompozíciók, a Szláv táncok zárják - tájékoztatott Sziklai István.
Mali Emese muzsikus családban nevelkedett, 2004-ben szerezte meg diplomáját a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen (LFZE). Zeneakadémiai tanulmányaival párhuzamosan vendéghallgató volt a salzburgi Mozarteumban is. Számos verseny díjazottja, Rohmann Dittával 2003-ban Triesztben két különdíjat kaptak. 2004-ben és 2005-ben is elnyerte a kulturális tárca Fischer Annie ösztöndíját.
Rohmann Ditta hétéves kora óta csellózik; Suren Bagratuni tanítványaként az egyesült államokbeli New England Conservatoryban tanult, majd a Zeneakadémián Kertész Ottó és Perényi Miklós növendéke volt. 2005 szeptemberétől a zürichi opera zenekarának ösztöndíjasa és a baseli zeneművészeti főiskola hallgatója.

Horváth Marcell a Budapest Saxophon Quartett tagja, nyolc éves korában kezdte klarinét tanulmányait Sopronban. A Bartók Béla Konzervatórium elvégzése után az LFZE-n szerzett diplomát, és elnyerte a Yamaha hangszerkészítő cég ösztöndíját. 2004-ben másoddiplomázott kamarazene szakon a párizsi zeneakadémián.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását