2024. március 29. - Auguszta

Új Cure lemez!

Hat évvel legutóbbi stúdióalbuma után egy új lemez kiadásának tervét jelentette be hétfőn a Cure. A Robert Smith által vezetett, csaknem négy évtizede létező brit gothic rock zenekar 2014-re egy koncert DVD-sorozatot is ígér a rajongóknak.
2014. február 4. kedd 07:00 - HírExtra
Az új anyag valójában nem annyira új, mert dalait ugyanabban az időben rögzítették, amikor a 2008-ban megjelent legutóbbi Cure stúdiólemez, a 4:13 Dream számait. Az eddig kiadatlan album munkacíme: 4:13 Scream - tette közzé a zenekar egy hivatalos közleményben, amelyet a Chain of Flowers elnevezésű blogon publikáltak.

A következő hónapokban egy sor koncert DVD várható a Cure-tól, a pletykák szerint ezek között lesz a The Cure in Orange című legendás 1986-os franciaországi est videója, valamint az 1993-as detroiti fellépés, a Show kép- és hanganyagának újrakiadása.

A 2014-es esztendő meglehetősen zsúfoltnak ígérkezik minden idők egyik legsikeresebb, eddig mintegy 27 millió lemezt eladott alternatív rockzenekara számára, amely idén ünnepli első lemeze, a Three Imaginary Boys megjelenésének 35. évfordulóját. A március 28-29-i koncertekre a londoni Royal Albert Hallba mindössze két perc alatt elkelt valamennyi jegy; a Cure jótékonysági fellépéseit egy gyermekrák alapítvány, a Teenage Cancer Trust javára szervezték.

Az idei program részeként a Cure tervezi, hogy felújítja a korábbi trilógia-koncerteket. A zenekar 2002-ben három, koncepciójában összetartozó lemezét, a Pornographyt (1982), a Disintegrationt (1989) és a Bloodflowerst (2000) teljes egészében eljátszotta egy berlini koncerten; később ez megjelent DVD-n. A következő "adag" 2011-ben a Three Imaginary Boys (1979), a Seventeen Seconds (1980) és a Faith (1981) volt, a mostani elképzelések szerint pedig a The Top (1984), a The Head On The Door (1985) és a Kiss Me Kiss Me Kiss Me (1987) kerülne terítékre együtt.

A Cure jelenlegi felállása: Robert Smith (ének, gitár), Simon Gallup (basszusgitár), Roger O'Donnell (billentyűs hangszerek), Jason Cooper (dob, ütőhangszerek) és Reeves Gabrels (gitár).
http://craigjparker.blogspot.hu/2014/02/cure-annouce-live-dvds-album-trilogy-3.html
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását