2024. május 3. - Tímea, Irma

"A férfiak disznók, de a nők is"

Örökre beírta magát a Guiness-rekordok könyvébe Mario Barth Németország egyik legkedveltebb humoristája "A férfiak disznók, de a nők is", továbbá "A férfiak primitívek, de boldogok" című műsoraival, s több más humoreszkjével.
2008. július 13. vasárnap 22:00 - Hírextra
A rekord szombaton este született, amikor a 36 éves, színészből lett humorista és televíziós személyiség 70 ezer lelkes "szurkoló" előtt lépett fel a berlini olimpiai stadionban, ahol azután csaknem két órán keresztül egyfajta popsztárként ünnepelték őt. Humorista a krónikák szerint ennyi néző előtt még soha nem adott műsort.

Barth önálló estjére a berlini "arénába" már hónapokkal korábban elkeltek a jegyek. A szombat esti fellépés egy csaknem két és féléves országos turné végét jelentette. Zseniálisnak tartott viccei ezúttal főként második önálló műsorából, A férfiak primitívek, de boldogok című műsorból származtak, de akadt jó néhány a korábbiakból is. A hivatalos statisztika szerint az országos turné alatt mintegy 1,7 millió jegy kelt el.

Mario Barth viszonylag rövid idő alatt villámgyors karriert futott be. 2001-ben debütált "A férfiak disznók, de a nők is" című műsorával, s azonnal be is futott, majd több televíziós csatornán is önálló programok következtek. 2004-ben azután bestseller lett különleges és egyedülálló, ráadásul kétkötetes szótára, amely a Német-Nő - Nő-Német (Deutsch-Frau - Frau-Deutsch) címet viselte, s amelyben férfitársainak dolgát kívánta megkönnyíteni annak elmagyarázásával, hogy mit is gondolnak valóban a gyengébb nem képviselői, amikor éppen mondanak valamit. Mindezzel kapcsolatban korábban azt nyilatkozta, hogy egyáltalán nem férfipárti, de egy humoristának is kötelessége az "igazságot" felderíteni.

A férfiak primitívek, de boldogok című műsorral Barth 2006-ban lépett fel először, s abban is a férfiak és a nők együttélési problémáit, a közöttük lévő viselkedésbeli különbségeket, az "örök egyetnemértéseket" pellengérezte ki.

A kritikusok szerint a viccek között már túl sok a klisé, Mario Barth népszerűsége ennek ellenére - még - nem ismer határokat. Bennfentesek szerint már csak azért sem, mert a nézők túlnyomó többsége egy-egy vicc hallatán a berlini olimpiai stadionban is magára ismert. Olyannyira, hogy két nő még az eszméletét is elvesztette, de később - természetesen - vissza is nyerte.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását