2024. május 2. - Zsigmond

Tüntetők vártak Kókára

Kolompolással, füttyszóval, bekiabálásokkal fogadták pénteken Egerben a Dobó téren Kóka Jánost, az SZDSZ elnökét, aki a liberálisok népszavazási kampánysátrának megnyitására érkezett a hevesi megyeszékhelyre.
2008. február 15. péntek 15:54 - Hírextra
A város főterén felállított sátorba délután egy órára ugyan eredetileg sajtótájékoztatót hirdettek, ám azon a korábban az utcán demonstráló harminc-negyven ember is részt vett, így a szabad demokrata pártelnök folyamatos hangzavarban – a többek között a "csaló" és "hazaáruló" jelzőket ordítozó tömeg előtt – volt kénytelen előadni mondandóját.

Kóka János szerint a március 9-i népszavazás a szocializmusról szól. A tüntetőkre utalva megjegyezte: a Fidesz, a Jobbik, a Magyar Gárda "kivezényelt erői" által keltett hangulat is a szocialista időkre emlékeztet, amikor a másként gondolkodókat nem engedték szóhoz jutni. Úgy vélte, agymosás, amit a referendum kapcsán a Fidesz csinál, és ennek az eredménye az a "kultúra" is, ahogy Egerben fogadták.

A liberális pártelnök arra kért mindenkit, menjen el voksolni március 9-én és szavazzon három nemmel.

Öngondoskodásra, felelősségvállalásra van szükség, nem az államtól kell várni a problémák megoldását. Az ingyenesnek hazudott egészségügy és oktatás a kádári szocializmus két utolsó bástyája - fogalmazott Kóka János, aki szerint a vizitdíj a legjobb orvosság a hálapénz ellen, mert ebből származik a háziorvosok bevételeinek egynegyede, ebből telik fejlesztésekre.
A tandíj szerinte abban segít, hogy a magyar felsőoktatási intézmények ne ontsák tovább a diplomás munkanélkülieket. Pénz helyett a tudást és a minőségi egészségügyet spórolja meg, aki a népszavazáson igent mond - vélekedett Kóka János.

Az eseményen egyéb inzultus nem történt, a sajtótájékoztató végére már több egyenruhás rendőr is a helyszínre érkezett, Kókáért pedig gépkocsi jött, amivel azonnal el is hajtott.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását