2024. április 25. - Márk

Eredményes zsidó kongresszus

Eredményesen zárult a Magyar Zsidó Kongresszus első ülése, amelyen több mint hetven szervezet vett részt, s a felszólalók közül sokan kiemelték az antiszemitizmus elleni közös fellépés, valamint a zsidó közélet problémái megvitatásának fontosságát - mondt
2008. november 16. vasárnap 21:36 - Hírextra
Beszámolója szerint a Mazsihisz a kongresszust azzal a céllal hívta össze, hogy biztosítsa a zsidóságot érintő valamennyi kérdés széleskörű és demokratikus megvitatását.

Zoltai Gusztáv elmondta: az ülésen megválasztották Feldmájer Pétert, a Mazsihisz elnökét a Magyar Zsidó Kongresszus elnökévé, és hat alelnököt is választottak, akik közül négyen zsidó civil szervezetek tagjai, ketten a Mazsihisz delegáltjai. A kongresszus nyolctagú vezetőségének rajtuk kívül tagja Zoltai Gusztáv is.

Az ülésen létrehoztak hat bizottságot is, úgymint: oktatási és kulturális, egészségügyi és szociális, kegyeleti, ifjúsági és sport-, közéleti és antiszemitizmus elleni, valamint a nemzetközi kapcsolatokkal foglalkozó.

A kongresszus következő ülése 2009. február 22-én lesz.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását