2024. április 29. - Péter

Rendőrségi évértékelés - Komárom-Esztergom megye

Az ismertté vált bűncselekmények száma és Komárom-Esztergom megye bűnügyi fertőzöttsége az elmúlt öt évben folyamatosan csökkent - jelentette ki a megye rendőr-főkapitánya az elmúlt évet értékelő pénteki sajtótájékoztatóján, melyen részt vett Bencze Józse
2008. február 15. péntek 17:12 - Hírextra
"Az országos rangsorban a megye a 16. helyen található a 100 ezer lakosra eső bűncselekményeket tekintve, a bűnelkövetők 100 ezer lakosra jutó számában pedig az országos rangsorban a negyedikről a tizedik helyre került" - mondta Gorgosilits Fábián ezredes.

A tatabányai és a kisbéri rendőrkapitányság kivételével mindenhol csökkent a bűncselekmények száma, a komáromi és a dorogi kapitányságok területén húsz százalékot meghaladó mértékben. A bűncselekmények fajtái közül viszont csaknem ötödével nőtt a betöréses lopások és a lakásbetörések száma, üzletbetörésekből csaknem 40 százalékkal volt több, mint 2006-ban.
A közlekedési bűncselekmények száma két év alatt 1,8 százalékkal nőtt, a rendőrök az esetek 73 százalékában ittas vezetés miatt eljárást kezdeményeztek az elkövetőkkel szemben.
A megyei főkapitány elmondta, a felderítési eredményesség kismértékben romlott, nem sikerült a felderítési arányt növelni a lopások, betöréses lopások és lakásbetörések esetében, a gépjárműlopásoknál viszont javult a felderítés.

Gorgosilits Fábián az idei év feladatai között említette, hogy a létszámhiány pótlására új toborzó módszereket kell alkalmazni, javítani kell a körzeti megbízottak tevékenységének feltételeit, el kell végezni az integrált határ-és mélységi ellenőrzési rendszer finomhangolását, csökkenteni kell a halálos balesetek számát, és fokozott figyelmet kell fordítani a korrupciós, természetkárosító, fogyasztókat megkárosító cselekményekre, a számítógépes bűnözésre és a pénzügyi visszaélésekre.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását