2024. május 15. - Zsófia, Szonja

Otthon fejezi be nemzetközi szereplését a Gödöllő

Február 16-án, szombaton a horvát ZOK Rijeka ellen, a Szent István Egyetem sportcsarnokában 16 órakor kezdődő mérkőzéssel fejezi be hazai szereplését a Közép-európai Ligában a TEVA-Gödöllői RC csapata.
2008. február 15. péntek 19:55 - Hírextra
 A küzdelemsorozat megnyerésére is esélyes látogatók február 15-én, az esti órákban érkeznek Gödöllőre, miután 13 órakor letudják az egyik fő rivális, az osztrák SVS Post Schwechat elleni ütközetüket Bécsben. A Bajnokok Ligájából a csoportkör után nyeretlenül búcsúzó horvát társulat a gödöllői találkozót követően Nyíregyházára utazik, ahol február 17-én, vasárnap lép pályára. Igor Lovrinov edző szerb és orosz légióst is felvonultató együttese hazai környezetben, február 6-án 3:1-re nyert a Gödöllő ellen.

Utolsó előtti Közép-európai Liga-mérkőzését játssza a Betonút-NRK-Nyíregyháza együttese, az aktuális kiírásban viszont már hazai pályán nem mérettetnek meg többször a szabolcsi hölgyek. Az ötvenszázalékos mérleggel (hét győzelem, hét vereség) bíró nyíregyháziak a Bajnokok Ligájában is érdekelt ZOK Rijeka csapatát látják vendégül vasárnap 19 órától a Bujtosi Szabadidőcsarnokban. A horvátok erőltetett menetben érkeznek meg, ugyanis pénteken Bécsben, szombaton pedig Gödöllőn meccselnek.

„Lehet, hogy a fáradtság dominál ellenfelünknél, ami a malmunkra hajthatja a vizet, de a Rijeka még így is esélyesebb – állapította meg Ludvig Zsolt, a magyar bajnok vezetőedzője. – Ellenfelünk egyik legjobbja, a 22 éves Kamenjarin a horvát válogatott stabil játékosa. Szerb feladójuk, Szimanics tavaly januárban már játszott Nyíregyházán, akkor a török Gaziantep csapatát erősítette. Rajta kívül még egy orosz légiósa van az együttesnek, a keretüket zömében huszonéves tehetséges horvátok alkotják.”

A Magyar Kupa március 13-14-én esedékes négyes döntőjébe jutott Betonút-NRK-nál speciális helyzet állt elő. „Vasárnap még a diákolimpiai döntőn érdekelt Miklai Zsanett és Szakmáry Gréta, onnan érkezve játszhatnak a Rijeka ellen – folytatta Ludvig edző. – Fekete Krisztinára újra liberóként számítok. Érzékenyen érint bennünket, hogy Merkószki Tündét porcfájdalmak gyötrik, ő biztosan nem léphet pályára.”

Nem kell belépőjegyet fizetniük a szurkolóknak vasárnap este. A bejáratoknál becsületkasszát helyeznek el, ahol ki-ki belátása és lehetőségei szerint helyezhet el tetszőleges összeget, amelyet teljes egészében Batai Dominika gyógykezelésére fordítanak.

A tízéves lány az orvostudomány jelenlegi állása szerint egy gyógyíthatatlan betegségben, az Ataxia teleangiectasiában szenved, Magyarországon eddig nyolcan éltek ezzel a kórral, ám mára már csak öten maradtak. A harcot, a mindennapi küzdelmet ő és a gondoskodó családja egy percre sem adta fel.

Dominika szervezete ötéves korától folyamatos leépülésen ment keresztül, s mára már tolószékbe kényszerült. A gyógykezelések, amelyekkel Dominika egészségi állapotának romlását lelassíthatják, rengeteg pénzt emésztettek fel. Aki úgy gondolja, hogy segíteni szeretne, az a következő bankszámlaszámon megteheti. Erstebank: 11615000-32209101-15000000
Forrás: sportinfo.hu
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását