2024. április 29. - Péter

Indul a LOW Holland-Flamand Kultfeszt

Wim Delvoye flamand képzőművész kiállításának megnyitójával és gálaesttel kezdődik meg ma a LOW Holland-Flamand Kultfeszt csaknem egyhónapos rendezvénye Budapesten. A tárlatot az Ernst Múzeumban nyitják meg, azt követően gálaestet tartanak a Műcsarnokban.
2008. február 15. péntek 08:28 - Hírextra
A két eseményen a tervek szerint jelen lesz Margit holland királyi hercegnő, és férje, Pieter van Vollenhoven professzor, valamint Frans Timmermans, a Holland Királyság európai ügyekért felelős minisztere, s a belgiumi flamand régió képviseletében Geert Bourgeois, külügyekért felelős miniszter.

A fesztiválon a holland-flamand kortárs képzőművészet, komolyzene és könnyűzene, építészet, formatervezés, színház, tánc, irodalom és film mutatkozik be. A fesztivál neve a Németalföld angol elnevezésére (Low Countries) utal. A március 12-ig tartó eseménysorozat húsz budapesti helyszínen száznál több programot kínál, mintegy ötszáz fellépő közreműködésével.

A kortárs képzőművészet fenegyerekének tartott Wim Delvoye tárlatán az alkotó eddigi munkájának keresztmetszetét tárják a közönség elé: az anyagban tetovált disznók és csipkézett acél betonkeverő-autó mellett a művész egyik legismertebb műve, az emberi emésztőrendszert modellező Cloaca is szerepel.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását