2024. április 19. - Emma

Hiller művészeti vezetőket kért fel

Megalakult a Pécs 2010 Európa Kulturális Fővárosa (EKF) program művészeti tanácsa; a Hiller István szakminiszter és Tasnádi Péter pécsi polgármester által felkért művészeti vezetőkből és kulturális szakemberekből álló testület március 1-jén kezdi meg műkö
2008. február 15. péntek 11:25 - Hírextra
A 2010-es pécsi EKF-program művészeti tanácsának tagja Horváth Zsolt, a Pannon Filharmonikusok ügyvezető igazgatója; Koncz Erika, a Magyar Iparművészeti Múzeum főigazgató-helyettese; Lauter Éva, a Balassi Intézet főigazgatója; Pál Zoltán Munkácsy-díjas szobrászművész, Giorgio Pressburger író, rendező és Vincze János rendező, a Pécsi Harmadik Színház igazgatója.

"A testület feladata a végleges kulturális stratégia és programterv kidolgozása - az eddigi javaslatoknak, a Pécs városa által készített győztes pályázat megfelelő elemeinek a figyelembevételével. A szakértői testület a koncepciót 2008. április 30-ig véleményezésre átnyújtja Tasnádi Péternek és Hiller Istvánnak" - olvasható a közleményben.

A tárca felidézte, hogy a művészeti vezetőkből és kulturális szakemberekből álló testület létrehozásáról még február 4-én állapodott meg a kulturális miniszter és Pécs polgármestere, azzal hogy tíz napon belül konszenzussal megalapítják a szakértői testületet.

A pécsi Európa Kulturális Fővárosa program 2008-as, úgynevezett "felvezető évének" kulturális, művészeti rendezvényeihez az Oktatási és Kulturális Minisztérium több mint 300 millió forint támogatást nyújt. Így például támogatja a Moveast nemzetközi filmfesztivál Writers in residence elnevezésű eseményét, amelynek keretében külföldi írók dolgoznak Pécsett, de támogatást kap a Zsolnay Vilmos életét feldolgozó film előkészítése is - emlékeztet a minisztérium közleményében.
A szakértői testület veszi át a tavaly november végén lemondott művészeti igazgató, Méhes Márton feladatait.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását