2024. április 30. - Katalin, Kitti

Tarlós: én viszem el a balhét!

Kétrészes exkluzív interjút készítettünk a Fidesz népszavazási kampányának politikai vezetőjével Tarlós Istvánnal. Az interjú első részében Tarlóst a népszavazásról, a kampányban betöltött szerepéről, és saját politikai ambícióiról kérdeztük.
2008. február 14. csütörtök 07:31 - Pór Károly
Hogyan érzi magát a Fidesz által kezdeményezett népszavazási kampány politikai vezetőjének szerepében, miközben ön nem párttag? Kívülről úgy tűnik, hogy ha siker van akkor az a Fidesz közös sikere, ha bukás van akkor pedig Tarlós viszi el a balhét. Önhöz képest szinte alig szerepelnek a kampányban a Fidesz vezető személyiségei.

Orbán Viktor azért meg szokott szólalni.

Néha-néha.

Azt nem lehet mondani, hogy ő ne vállalna velem együtt felelősséget, de minden politikai, gondolkodói körben vannak olyan emberek, akik úgy tartják, hogy ha siker van, akkor az közös siker, míg ha valami kudarc, akkor az valakinek, valakiknek a kudarca. Ez engem nem érdekel, ennek tudatában vállaltam a kampányt. Nem valaki ellen csinálom, hanem mert hiszek valaminek az igazságtartalmában. Ez a vita most már ideológiai módszerekről is szól, vagyis nem valakinek, vagy valakiknek a hatalmáról van szó, hanem mentális irányzatok küzdelméről.

Tulajdonképpen ez egy kényelmes helyzet, ha kudarc van, azt önre tudják kenni, viszont felelősségre vonni nem tudják. Vagy igen?

Nem, sehogy, legfeljebb megpróbálják rontani az esélyeimet a várospolitikában is, jóllehet kötöttünk egy megállapodást, hogy a két dolognak semmi köze egymáshoz. Ennek ellenére vállalom a felelősséget ezért a kampányért, még akkor is ha nem vagyok benne biztos, hogy mindenki őszintén segíti a munkámat.



Nem biztos benne, hogy a Fideszből mindenki támogatja?

Ebben sosem lehet biztos az ember ebben az országban.

Egyébként jól együtt tud működni a Fidesz szakpolitikusaival, hiszen itt elsősorban szakpolitikai kérdésekről van szó?

Azt kell mondanom, hogy igen. Határozottan azt hiszem, hogy a Fidesz elnöke megbízik bennem, emellett nagyon jó a munkakapcsolatom Pesti Imrével, Mikola Istvánnal, sőt azt kell, mondjam még Pokorni Zoltánnal is. Hogy aztán kinek min jár az esze a felelősség vállalásának, illetve a sikernek kérdésében, az engem teljesen hidegen hagy.

Ön, mint a kampány vezetője adhat utasításokat a szakpolitikusoknak – Mikola Istvánnak, Pesti Imrének, vagy Pokorni Zoltánnak - arra vonatkozólag, hogy ki hol szólaljon meg, vagy miről beszéljen?

Nem vagyunk egymás felettesei, de nincs is szükség utasításokra, jól együttműködünk, egyfajta bajtársias viszony van közöttünk, akár Mikola Istvánról, akár Pesti Imréről beszélünk, de megkockáztatom, hogy Pokorni Zoltánnal is.

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását