2024. április 29. - Péter

Támad a Thriller

Bónuszokkal kiegészítve, technikailag tökéletesítve, leporolva, DVD-vel párosítva februárban Magyarországon is megjelenik a Thriller, amely nemcsak Michael Jackson legsikeresebb albuma volt annak idején.
2008. február 14. csütörtök 15:42 - Hírextra
Az eredeti Thriller egészen pontosan 1982. november utolsó napján került a lemezboltokba. A világon a legtöbb, napjainkig összesen 104 millió példányban elkelt albumot a Rock and Roll Hall of Fame nemrégiben a 200-as album öröklistájának harmadik helyére jelölte.

A jubiláló Thriller az újrakevert 9 eredeti dal mellett 7 bónuszt is tartalmaz, amelyből 6 eddig soha, sehol sem jelent meg. Az új dalok között új remixek szerepelnek többek között a minap négy Grammy-díjat elnyerő Kanye Westtel, a Black Eyed Peas együttesből ismert Fergie-vel és will.i.ammel, valamint Akonnal. Hallható a lemezen az eredeti Thriller album számára készült, de eddig soha meg nem jelent For All Time, amelyet Michael Jackson készített el az új albumhoz.
A kiadvány egy DVD-t is tartalmaz három régi videoklip digitálisan feljavított új verziójával, valamint a Billie Jean élő előadásával. A Deluxe változat ezen felül exkluzív papírtokos borítóval és 48 oldalas, ritka képeket és a dalszövegeket is tartalmazó könyvecskével együtt kerül forgalomba ezekben a napokban.

Az eredeti Thrillernek, Michael Jackson hatodik nagylemezének producere az a Quincy Jones volt, aki maga is sokszoros Grammy-díjas kitűnő zenész, és számos előadó útját egyengette. A lemez 80 hétig volt az amerikai albumlista első tíz helyének valamelyikén., 37 hétig vezette a listát. Kilenc dala közül hetet másoltak ki kislemezre, valamennyi bekerült a Billboard 100-as lista Top 10 pozíciójába.

Ez az egyetlen album, amely két egymást követő évben (1983-ban és 1984-ben) a legtöbb példányszámban fogyott Amerikában. A Thriller 27-szeres platinalemez, több országban gyémánt- és többszörös platinafokozatot érdemelt ki. A Guinness Rekordok Könyve 1985-ben a világ legsikeresebb albumának kiáltotta ki, - ezt semmilyen másik lemez sem megdönteni azóta sem. Maga az album összesen nyolc Grammy-díjat nyert és 12 jelölést kapott. Maga az album kétszeres nyertes volt, dalai közül a Billie Jean és a Beat It is megkapta akis gramofont, s díjazott lett a lemez producere, Quincy Jones is.

A szakemberek szerint a Thriller új kiadása is erős fogadtatásra számíthat.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását