2020. október 22. - Előd

Szombathelyi blöff? - a Fidesz közleménye

Blöffölt Ipkovich György, Szombathely szocialista polgármestere, amikor azt állította, hogy a Weöres Sándor Színháznak átmenetileg játszóhelyet biztosító szombathelyi Helyőrségi Művelődési Otthon (Hemo) felújításához több mint 1 milliárd forintnyi központ
2008. február 14. csütörtök 14:04 - Hírextra
"Kiderült, hogy a Hemo-val nem is pályázhatunk ilyen támogatásra, az intézmény ugyanis nem felel meg a pályázati kiírásnak" - mondta. Hozzátette: az Agora elnevezésű pályázaton ugyanis regionális szerepkört betöltő művelődési központok épületeinek felújítására, továbbfejlesztésére lehet forrást szerezni.

Lazáry Viktor emlékeztetett arra: a Fidesz többször is kifogásolta, hogy a szocialista-szabad demokrata városvezetés több száz millió forintot kíván fordítani egy ideiglenes színház létrehozására, miközben ezzel párhuzamosan 1 milliárd forintos állami támogatással megkezdődhet egy új kőszínház építésének előkészítése.

Színházügyben szinte naponta születnek újabb átgondolatlan, ad-hoc jellegű javaslatok, tőlünk pedig azt várják, hogy azonnal döntsünk több száz millió forintos tételekről anélkül, hogy a javaslatokat alátámasztó szakmai érveket megismerhettük volna - hangoztatta Lazáry Viktor.
Hozzátette: hónapok óta nem kapnak választ arra a közgyűléseken több esetben feltett kérdésre sem, hogy van-e a városvezetésnek konkrét elképzelése, becslése az - egy vagy akár két - színház és színházépület működtetésének várható költségeire.

Szakály Gábor, a Fidesz városi önkormányzati képviselője a sajtótájékoztatón úgy fogalmazott: a polgármester "ámokfutást" rendez színházügyben, úgy tesz, mint akinek "elment a józan esze", egyszer arról beszél, hogy van pályázat, máskor cserére ajánlja fel a Hemo épületét a megyével közösen fenntartott Megyei Művelődési és Ifjúsági Központ helyett. Szavai szerint a polgármester szándékát nemcsak az ellenzék tagjai nem ismerik, de ellentmondó cselekedeteit a város polgárai is egyre inkább értetlenül szemlélik.

Szombathely közgyűlése tavaly konszenzusos döntéssel alapította meg a Weöres Sándor Színházat, melynek igazgatójául Jordán Tamást nevezték ki. A direktor hozzálátott a társulat megszervezéséhez, a színház első előadását az év végén tartaná az addig felújítandó szombathelyi Helyőrségi Művelődési Otthon épületében.

A Hemo felújítására kiírt közbeszerzési pályázatot azonban éppen a közgyűlés elmúlt ülésén mondták ki eredménytelennek, mivel a közgyűlés által jóváhagyott 500 millió forintos felújítási összeg háromszorosára érkezett a kiírásnak megfelelő egyetlen érvényes ajánlat.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását