2024. április 23. - Béla

Jövő Iskolája-program Mickolcon

A Jövő Iskolája-program a modern pedagógiát képviseli egy változó világban, ahol rendkívüli mértékben bővülnek az ismeretek, ugyanakkor ezek az információk hasonló gyorsasággal válnak elavulttá - mondta Magyar Bálint, a Miniszterelnöki Hivatal államtitkár
2008. február 14. csütörtök 20:46 - Hírextra

A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség az Új Magyarország Fejlesztési Terv keretében megvalósuló, az oktatás fejlesztését célzó beruházásokat bemutató programsorozatot indított útjára. Miskolcon, a Ferenczi Sándor Egészségügyi Szakközépiskolában pedagógusok, diákok, szülők kaphattak ízelítőt a Jövő Iskolájából.

Az iskola "csapdahelyzetben van", hiszen az ismeretanyag nemcsak bővül, hanem folyamatosan változik, megújul. A rendkívüli mértékben bővülő ismeretek befogadását és a problémamegoldó gondolkodást segíti elő a Jövő Iskolája-program, amely a közoktatási reformnak a XXI. századi infrastrukturális alapját, technológiai bázisát alkotja, a kompetenciákat fejleszti - mutatott rá az államtitkár.

Mint mondta, a cél az élethosszig tartó tanuláshoz való készség elsajátítása. Az iskolának az a feladata, hogy kedvet, motivációt adjon a tanuláshoz. Azt is figyelembe kell venni a modern technika korában, hogy "a világ nem bemagolható, (...) viszont megérthető, a reformpedagógia ezt szolgálja" - tette hozzá.

Véleménye szerint a Jövő Iskolája elnevezés két év múlva a jelen iskolájává válik. Az informatikai laboratóriumokból "ki kell szabadítani ezt a technikát" és meg kell teremteni a digitális írásbeliség lehetőségét.

A Jövő Iskolája-programot február 19-én Székesfehérváron, február 21-én Egerben, február 26-án Szombathelyen, február 28-án Hódmezővásárhelyen, március 18-án pedig Békéscsabán mutatják be. A tervek szerint az idei tanév végére minden megyei jogú várost bekapcsolnak majd a bemutatkozó körútba.

A rendezvényeken különböző mintaórákon is részt vehetnek az érdeklődők. A kapcsolódó kiállításon olyan digitális taneszközöket, tananyagokat mutatnak be, amelyek hamarosan a pedagógusok mindennapi társai lesznek, s amelyeket személyesen is kipróbálhatnak a tanárok.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását