2024. május 5. - Györgyi

Győzött a Veszprém

Elmaradt a nagy csata: a listavezető MKB Veszprém könnyedén nyerte a címvédő Pick Szeged elleni rangadót a Budapest Bank férfi kézilabdaligában, és gyakorlatilag az élen végez majd az 1-8. helyért zajló csatározásokban.
2008. február 14. csütörtök 07:45 - Hírextra

Az 1-8. helyért: MKB Veszprém-Pick Szeged 29-22 (18-10)

A házigazda KEK-győzelemmel, a címvédő pedig BL-vereséggel hangolt a tavalyi bajnoki finálé ismétlésére. A két gárda először találkozott azt követően, hogy a Tisza-partiak megtörték a veszprémi hegemóniát.

Paprikás hangulatban kezdődött a derbi, a bírók több kiállítással próbálták megfékezni az indulatokat. A két csapat viszonylag sokat hibázott kezdetben, amikor is felváltva estek a gólok. Az emberhátrányban lévő Veszprém 6-4-re megugrott, majd előnyét tovább hizlalta, és negyedóra elteltével már 9-6 volt az állás. A vendéglátók előbb nyugodtak meg, és a 22. percben, 11-7-nél időt kért a Szeged. Azonban ez sem segített, mert a szünet előtti hajrában szenzációsan játszott a nagy rivális. A vendégeknél nyoma sem volt a híres védekezésnek.

A pihenőt követően négy és fél percig nem esett gól, a remek napot kifogó és látványos megmozdulásokat bemutató Iváncsik Tamás törte meg a csendet. A hazai portás, Peric parádézott, és a 38. percben már kétszámjegyű volt a különbség (21-11).

A folytatásban inkább már a cserék jutottak szóhoz, és ebben a szakaszban faragott tetemes hátrányából a címvédő.

A mostani siker azt jelenti, ha a bajnokság hátralévő részében érvényesül a papírforma, akkor a Veszprém élvezi a hazai pálya előnyét a rájátszásban.

A nap másik összecsapásán: Dunaferr-PLER 29-18 (17-6)

Az élcsoport:1. Veszprém 20 pont
2. Szeged 16
3. Dunaferr 14




Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását