2024. április 29. - Péter

Vezetik a tabellát, de nem árt az óvatosság

Bár a Hertha BSC győzelemsorozata ezúttal sem szakadt meg a német labdarúgó-bajnokságban, s a berliniek továbbra is négy ponttal vezetik a tabellát, Dárdai Pál még mindig óvatos a bajnoki cím esetleges megszerzését illetően.
2009. március 15. vasárnap 18:10 - HírExtra
A hétvégi Bundesliga-fordulóban a Hertha hazai pályán, nagy küzdelemben az egyik legnehezebb riválist, a Bayer Leverkusent fektette két vállra, s ezúttal is az ukrán válogatott Voronyin góljával. Dárdai 88 percet játszott, s ismét a gárda egyik legjobbja volt.

A magyar válogatott középpályása az MTI-nek vasárnap elmondta, hogy 12 éve játszik a Herthánál, de a német fővárosban eddig még soha nem tapasztalt olyan eufóriát, mint ezekben a hetekben. Az pedig még soha nem fordult elő, ami most szombaton történt, azaz hogy a mérkőzést végigszurkoló 60 ezer nézőből mintegy 50 ezer a találkozót követően még csaknem 30 percen keresztül ünnepelte a csapatot az Olimpiai Stadionban.

Dárdai mindennek ellenére még óvatos a végső győzelmi esélyeket illetően. A játékos úgy ítélte meg, hogy a még hátralévő tíz forduló sok mindent hozhat. Abban azonban már egyre inkább bízik, hogy a Hertha az első három között végez, s részt vehet a Bajnokok Ligájában. Utoljára ilyen szerepléssel az 1999-2000-es szezon után büszkélkedhettek. Ami pedig a bajnoki címet illeti, úgy értékelte, hogy annak sorsa a Bayern München, a VfL Wolfsburg és természetesen a Hertha között dől el.

A magyar középpályás szerint a játékosok körében rég nem volt olyan jó hangulat, mint most, s a jelenlegihez hasonló nagy csapategységre végképp nem emlékszik. "Öröm a hét első edzésére menni, s öröm a hétvégi mérkőzésre utazni" - jelentette ki Dárdai, aki az elmúlt hónapokban a német sajtó egybehangzó megítélése szerint valósággal "szárnyakat kapott".

A futballista elmondta, hogy a közelmúltban megsérült térde immár teljesen rendbejött, s bizakodóan készül a jövő szombati, VfB Stuttgart elleni találkozóra, valamint a magyar válogatott Albánia elleni - két hét múlva esedékes - mérkőzésére.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását