2024. május 4. - Mónika, Flórián

Az esélyes győzött Madridban

A papírformának megfelelően a nőknél a portugál Vanessa Fernandes, a férfiaknál pedig a hazai közönség nagy örömére a spanyol Javier Gomez győzött a madridi triatlon Világkupa-versenyen, a magyarok közül Szabó Zita 32., Walkó Andrea 38. lett, míg Kuttor C
2008. május 25. vasárnap 18:54 - Hírextra
A nemzetközi szövetség honlapja szerint Szabó ezzel a teljesítményével is magabiztosan őrzi olimpiai kvótát érő helyét a világranglistán, ugyanis nagy riválisa, a finn Merja Kiviranta mindössze egy hellyel előzte meg, így alig került közelebb a debreceni sportolóhoz. A tiszaújvárosi Walkónak ugyanakkor mostani szereplésével szinte minden esélye elszállt a közvetlen kvalifikációra, minden bizonnyal harmadik számú tartalék lesz.

Kuttor a kerékpározás során adta fel a küzdelmet, mert váltójával voltak gondok. Balszerencséjére közvetlen ellenfelei közül hárman is jól szerepeltek, az első húszban végeztek, így várhatóan ő is harmadik számú tartalék helyen várja majd az utolsó kvalifikációs versenyt, a két hét múlva Vancouverben rendezendő világbajnokságot.

Eredmények:
férfiak:
1. Javier Gomez (spanyol) 1:56:25 ó
2. Ivan Vasziljev (orosz) 1:57:44
3. Alistair Brownlee (brit) 1:56:53
nők:
1. Vanessa Fernandes (portugál) 2:04:46 ó
2. Helen Tucker (brit) 2:05:49
3. Daniela Ryf (svájci) 2:06:10
...32. Szabó Zita 2:15:04
...38. Walkó Andrea 2:19:13
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását