2024. április 23. - Béla

Kiállítás a világ fegyvereiről Egerben

Történelmi-fegyverismereti vetélkedő meghirdetésével kívánja serkenteni "A világ fegyverei - A fegyverek világa" című kiállítás látogatottságát az egri Dobó István Vármúzeum - tájékoztatta szerdán az MTI-t a múzeum igazgatója.
2008. február 14. csütörtök 07:49 - Hírextra

A vetélkedőre az általános iskola 7. és 8. osztályos, illetve a középiskolák 1. és 2. osztályos diákcsoportjai nevezhetnek; az ehhez szükséges feladatlapok letölthetőek a múzeum honlapjáról - közölte Petercsák Tivadar.

Az eredményes szerepléshez segítséget nyújt a tárlat megtekintése; ezt előzetes bejelentkezés alapján ingyen tehetik meg a pályázó csapatok.

Az igazgató emlékeztetett arra, hogy a 2005 novemberében megnyitott kiállítás március 31-ig tekinthető meg. A most meghirdetett vetélkedővel az a céljuk, hogy minél többen nézzék meg a hátralévő másfél hónapban a tárlatot.

A feladatlapot legpontosabban kitöltő hat csapat egy második forduló keretében, március 12-én a helyszínen mérheti össze ismereteit. Az első helyezettek könyvjutalomban részesülnek.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Tudomány témában
Ön szerint mi okozta a koronavírust?
Egyszerű véletlen
Az állatok és emberek közt megnövekedett találkozásszám
Kína terjesztette gazdasági előnyökért
Trump áll mögötte
Nem tudom, de nem lehet véletlen
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását