2024. április 26. - Ervin

Az olimpia a cél

Vasárnaptól nyolc napon át tart az olaszországi Imperiában a női vízilabdázók olimpiai selejtező tornája, ahol eldől, mely négy csapat csatlakozik a már biztos ötkarikás szereplő válogatottak kvartettjéhez.
2008. február 14. csütörtök 12:10 - Hírextra
Az Ázsiát képviselő Kína rendezőként eleve tagja volt a nyolccsapatos tornának, míg az Egyesült Államok a Pánamerikai Játékok, Ausztrália az óceániai bajnokság, Hollandia pedig a tavaly nyári, európai kvalifikációs viadal győzteseként szerzett jogot a pekingi indulásra.

Ugyanehhez Magyarország nemzeti csapata úgy juthat hozzá a legegyszerűbben, ha csoportgyőztes lesz Imperiában, tudniillik így egyből az elődöntőbe lép, márpedig - Afrika reprezentánsának visszalépése miatt - a legjobb négy közé kerülés automatikusan olimpiai részvételt ér.

Godova Gábor együttesének meg is van minden esélye rá, hogy első legyen a B jelű szextettben, hiszen csoporttársai közül egyértelműen jobb a cseh, a kazah és a kubai riválisnál. Kanada nemzeti együttesét a múlt heti dunaújvárosi előkészületi tornán magabiztosan verte 12-6-ra, s bár a spanyolokkal a Vodafone Kupán 6-6-os döntetlent játszott, két héttel korábban viszont 10-8-ra Barcelonában, hazai medencében legyűrte Ibéria legjobbjait. Ha második, vagy - ami szinte kizárt - harmadik lenne hatosában a magyar válogatott, akkor is ott lehet még Pekingben, amennyiben a maradék két elődöntős pozícióért zajló keresztbejátszáskor nyer a másik csoport neki jutó "dobogósa" ellen.

Az Imperiában vízbe szálló magyar válogatott névsora:
Horváth Patrícia, Sós Ildikó - kapusok, Bujka Barbara, Drávucz Rita, Györe Anett, Kisteleki Dóra, Pelle Anikó, Primász Ágnes, Stieber Mercedes, Szremkó Krisztina, Takács Orsolya, Valkay Ágnes, Zantleitner Krisztina - mezőnyjátékosok
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását