2024. április 29. - Péter

Az angolok nem szívesen játszanának idegenben

Több oldalról is élénk tiltakozás fogadta azt az egy hete közzétett elképzelést, hogy a jövőben az angol labdarúgó Premier League csapatai is játsszanak tengerentúli mérkőzéseket. A tervek szerint a 2010/11-es szezontól rendeznének mérkőzéseket Nagy-Brita
2008. február 14. csütörtök 16:16 - Hírextra
A jelenlegi, 38 fordulós rendszert 39-esre nyújtanák, s a januári extra játéknapon mind a 20 együttes külföldön lépne pályára.

"Határozottan ellenezzük a javaslatot, amely a pénzhajhászást a felelősség és a méltóság elé helyezi" - jelentette ki Mohamed bin Hammam, az ázsiai szövetség elnöke.

Véleményéhez csatlakozott Bernie Ecclestone, a Forma-1 főnöke és a másodosztálybeli Queens Park Rangers tulajdonosa is:

"Nehéz lenne valakit Szingapúrban meggyőzni arról, hogy menjen ki a Wigan mérkőzésére."
Az angol milliárdos ehelyett inkább a négy angol topklub - a Manchester United, az Arsenal, a Chelsea és a Liverpool - külföldi túráját javasolja.

A példát elsősorban az amerikai profiligák (amerikaifutball - NFL, baseball - MLB, jégkorong - NHL és kosárlabda - NBA) adták. Az NFL-ből a friss bajnok New York Giants, valamint a Miami Dolphins, az NBA-ből a Minnesota Timberwolves és Boston Celtics, míg az NHL-ből a címvédő Anaheim Ducks és a Los Angeles Kings játszott szeptemberben, illetve októberben bajnoki vagy felkészülési mérkőzéseket Londonban.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását