2024. április 27. - Zita

A Fidesz Draskovics dokumentumai után szaglászik

A Fidesz követeli, hogy nevezzék meg, ki adott utasítást "a Draskovics Tibor számára kellemetlen olajügyi iratok eltüntetésére a rendőrség internetes honlapjáról", és mondják el, miért tüntették el azokat - mondta Demeter Ervin csütörtöki budapesti sajtót
2008. február 14. csütörtök 16:12 - Hírextra
Az Orbán-kormány egykori titokminisztere szerint felvetődnek azok a kérdések, mi történik, ha Draskovics Tibor igazságügyi és rendészeti miniszterként hétfőtől hivatalba lép, milyen iratok tűnnek el vagy milyenek fognak keletkezni?

A parlament nemzetbiztonsági bizottságának fideszes tagja azt mondta, Draskovics Tibor kinevezésével visszatért a múlt, ugyanis az újdonsült miniszternek "éppen azért kellett távoznia egy korábbi kormányból, mert nem mondott igazat".

Most az a miniszterelnök nevezi ki újra, aki átverte az országot - fogalmazott Demeter Ervin.
Az ellenzéki politikus szerint Draskovics Tibor kinevezése pontosan illik abba a sorba, amibe a Nemzetbiztonsági Hivatalt vezető Laborc Sándor és Szilvásy György titokminiszter kinevezése is tartozik. Demeter Ervin azt mondta, a végletekig meggyengült Gyurcsány Ferenc szorult helyzetében alkalmasságuktól függetlenül legközelebbi bizalmasait ülteti kulcsfontosságú pozíciókba.

Úgy vélte, lehet, nem véletlenül félnek Gyurcsány Ferenc egyes frakciótársai a retorzióktól és - tette hozz - félelmüket az is erősíti, hogy a "Gyurcsány-kör" legszűkebb részéhez tartozó emberek felügyelik a rendőrséget és a titkosszolgálatokat.

A Magyar Hírlap csütörtöki számában írt arról, hogy az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) internetes honlapjáról eltűnt az a dokumentum, amely Draskovics Tibornak az olajügyekkel összefüggésbe hozható korábbi lépéseit mutatta be.

Daróczi Dávid kormányszóvivő kedden jelentette be, hogy jövő hétfőtől Draskovics Tibor jelenlegi tárca nélküli miniszter váltja Takács Albertet az igazságügyi és rendészeti miniszteri poszton.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását